avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in perioada de proba Buna ziua, am chemat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in perioada de proba Buna ziua, am chemat în judecată ...

Concediere in perioada de proba

Buna ziua, am chemat în judecată Restaurantul Hanul lui Manuc ptr concediere in perioada de proba
Am reclamat faptul că au 30% angajați străini, și au folosit un dublu standard, împotriva mea

Angajații străini au avut anumite facilități fiscale pina in decembrie 2024

Caut ajutor ptr a dovedi acest dublu standard
Cât și cum să atac în instanță legea 31 care da dreptul angajatorilor sa concedieze în cele 90 zile de proba

Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:57, 15 Septembrie 2025
E neclar pentru ce ati chemat in instanta angajatorul : pentru ca are angajati straini ? - este perfect legal , poate angaja pe oricine , respectand prevederile legale . Ca acesti angajati au avut facilitati fiscale ? aceste facilitati , daca chiar exista , nu le da angajatorul , ci Statul prin legi , angajatorul doar le aplica ( nici nu poate altfel ) . Nu puteti ataca in instanta o lege , judecatorii nu pot anula legea , nici sa considere ca nu e buna si trebuie schimbata , ei judeca pe legile in vigoare , bune sau mai putin bune . Concedierea in perioada de proba , prin simpla notificare si fara a trebui motivata , NU este prevazuta de o lege 31 , ci de Codul Muncii , art 31 , si e cat se poate de normala si nediscriminatorie . Se aplica oricaruia , angajat si angajator , acestia fiind pe picior de egalitate in relatia dintre ei : oricare poate inceta contractul de munca , fara motivare , in baza unei notificari . Dvs. puteti ataca in instanta pe cine si ce vreti , ca in Constitutie este prins dreptul la acces liber la justitie , dar … ar trebui sa aveti un motiv . Si nu aveti . PS. Pe cine dati in judecata ca nu va place o lege ?
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce facilitati fiscale a avut un angajat strain in romania ... florinstoica28 florinstoica28 Buna ziua Ce facilitati fiscale a avut un angajat strain in Romania in 2024 in domeniul ospitalitatii Am proces cu hanul lui manuc, unde fiind concediat ptr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un conflict cu legislatia ptr angajatii din afara ... florinstoica28 florinstoica28 Buna ziua Am un conflict cu Legislatia ptr angajatii din afara tarii Am lucrat 1 luna la Hanul lui manuc Am fost dat afara, ca nu corespund postului Insa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, ... lilianacatana lilianacatana Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, cu contract de munca, acum doua săptămâni a căzut în fata unui magazin a alunecat pe ... (vezi toată discuția)