avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, am dat-o cuiva ...

CONCESINE. RUGAMINTE dacă ma poate ajuta cineva, am următoarea situatie: Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani,am dat o cuiva sa se folosească de ea fara un document oficial,între timp acea persoana a decedat,insa fiul dansei vrea sa ma acționeze în judecata,deoarece a scos contract de "conventie civila" cu primăria. .Mentionez ca eu am plătit impozitul si am reactualizat acel contract de concesiune pe numele meu, nsa am descoperit un document, :conventie civila" se numeste, facuta doar prin primarie, intre mine si decedata cum ca au as fi vandut cladirea ei, acum 25 ani.
INTREBAREA mea este ACEASTA "CONVENTIE CIVILA' poate tine loc de contract de vanzare cumparare, in instanta? mentionez ca s a incercat in repetate randuri sa mi instraineze aceasta cladire fara stirea mea.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
aaaalinuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: aaaalinuta , utilizator 19:57, 15 Septembrie 2025
Stimata @aaaalinuta , la ce intrebare ati raspuns “ se pare ca da “ ? Ati semnat , sau n-ati semnat ? Ati vandut , sau n-ati vandut ? Daca acea cladire a fost concesionata catre dvs. , inseamna ca a fost concesionata intr-un scop , nu sa va folositi de ea cum doriti ( asa presupun ) , uitati-va in contractul de concesiune in ce conditii a concesionat Primaria bunul . Cladirea a ramas in proprietatea Primariei , nu ati devenit proprietar , ati avut doar drept de folosinta a cladirii . Tot in acel contract trebuie sa fie stipulat pe cat timp a fost incheiat contractul , in ce caz poate fi reziliat , etc. Probabil , dvs. nefolosind cladirea in scopul pentru care ati cerut-o ( ca spuneti ca nu ati utilizat-o de foarte multi ani ) , e posibil sa fi reziliat contractul si sa fi concesionat altcuiva ( eventual , acelei persoane ) . E esential de stiut ce prevede acea conventie civila , chiar daca e scrisa la calculator , daca sunteti parte in ea si DACA ATI SEMNAT-O . Pe de alta parte , spuneti in postare ca ati concesionat cladirea , iar mai la vale , ca in acea conventie , figureaza faptul ca aceasta e a dvs. si doar pamantul e concesionat . Care e adevarul ? studiati cu atentie ce scrie in acte , ca situatiile pot fi dramatic diferite . Sau - si mai bine - cereti o consultatie unui avocat ( ca nu-i o avere ) , cu toate actele in fata . Acesta poate deslusi exact ce e si ce nu e in acte , si in ce situatie va aflati .
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă puteți să scrieți aici ce prevede aceasta convenție civilă.

aaaalinuta a scris:

E semnata,nu are nr de înregistrare,doar un martor care a murit între timp......
CHKa a scris:

Pai , ati semnat acea “ conventie civila “ ? Ati vandut , intr-adevar proprietatea ( chiar daca doar cu act de mana ) ?

Va mulțumesc!
Conventie civila privind vânzarea unei construcții,(asa se numește )
Între parti de comun acord a intervenit urmatoarea conventie civila de vanzare-cumparare,eu vand acestei doamne clădirea, proprietatea personala(asa scrie) cu vecni,etc.Terenul pe care e ridicata clădirea este proprietatea de stat,în administrația primariei si este concesionat de mine pe durata existentei construcție, cf contractului din 1996.Doamna asta devine proprietara a construcției în urma vânzării cumpărării urmând a concesiona terenul aferent de la primarie,în condițiile care vor fi stabilite,(fix asa scrie).
Ca martor e numit y,si semnatura mea si a acestei femei decedate între timp.

P.S.pana sa aflu de acest document am reinoit concesiunea din primarie urmând sa iasă si intabularea construcției pe numele meu.intrebarea era,dacă acest document(are doar o stampila a primariei si semnăturile,)pot reprezenta un ceva in instanta.
Va multumesc pentru răbdare!

Doamnă puteți să scrieți aici ce prevede aceasta convenție civilă.

aaaalinuta a scris:

E semnata,nu are nr de înregistrare,doar un martor care a murit între timp......
CHKa a scris:

Pai , ati semnat acea “ conventie civila “ ? Ati vandut , intr-adevar proprietatea ( chiar daca doar cu act de mana ) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am concesionat o clădire de la primărie acum 20 ani, am dat-o cuiva ... aaaalinuta aaaalinuta CONCESINE.Buna ziua, dacă ma poate ajuta cineva, am următoarea situatie: Am concesionat o clădire de la primărie acum 20 ani,am dat o cuiva sa se ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala pe un teren concesionat pocolstefan pocolstefan Buna ziua, as dori sa stiu daca pe un teren concesionat se poate infiinta o societate comerciala. Terenul este fara constructii si este concesionat de la o ... (vezi toată discuția)