avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, am dat-o cuiva ...

CONCESINE. RUGAMINTE dacă ma poate ajuta cineva, am următoarea situatie: Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani,am dat o cuiva sa se folosească de ea fara un document oficial,între timp acea persoana a decedat,insa fiul dansei vrea sa ma acționeze în judecata,deoarece a scos contract de "conventie civila" cu primăria. .Mentionez ca eu am plătit impozitul si am reactualizat acel contract de concesiune pe numele meu, nsa am descoperit un document, :conventie civila" se numeste, facuta doar prin primarie, intre mine si decedata cum ca au as fi vandut cladirea ei, acum 25 ani.
INTREBAREA mea este ACEASTA "CONVENTIE CIVILA' poate tine loc de contract de vanzare cumparare, in instanta? mentionez ca s a incercat in repetate randuri sa mi instraineze aceasta cladire fara stirea mea.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
aaaalinuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: aaaalinuta , utilizator 19:12, 15 Septembrie 2025
Pai , ati semnat acea “ conventie civila “ ? Ati vandut , intr-adevar proprietatea ( chiar daca doar cu act de mana ) ?
Nu prea se înțelege mesajul.
Dacă sunteți străin de acea convenție făcută de primărie nu poate avea consecințe juridice.

Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
SunnyXxxX, utilizator
Se pare ca da, eu nu știu de aceasta vânzare, si nu e de mina de scris de mașină,cum era atunci,....mentionez, ca era un alt primar.,între timp,insa mai scrie în convenția asta ca terenul e al primariei,clădirea e a mea,urmând ca după acest document ar fi trebuit sa mute concesiunea decedata,dar nu s a intamplat asta...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie să vă faceți griji.
Acționați în judecată primaria și fiul persoanei decedate pentru fals .

aaaalinuta a scris:

Se pare ca da, eu nu știu de aceasta vânzare, si nu e de mina de scris de mașină,cum era atunci,....mentionez, ca era un alt primar.,între timp,insa mai scrie în convenția asta ca terenul e al primariei,clădirea e a mea,urmând ca după acest document ar fi trebuit sa mute concesiunea decedata,dar nu s a intamplat asta...

E semnata,nu are nr de înregistrare,doar un martor care a murit între timp......
CHKa a scris:

Pai , ati semnat acea “ conventie civila “ ? Ati vandut , intr-adevar proprietatea ( chiar daca doar cu act de mana ) ?

Alte discuții în legătură

Am concesionat o clădire de la primărie acum 20 ani, am dat-o cuiva ... aaaalinuta aaaalinuta CONCESINE.Buna ziua, dacă ma poate ajuta cineva, am următoarea situatie: Am concesionat o clădire de la primărie acum 20 ani,am dat o cuiva sa se ... (vezi toată discuția)
Am concesionat o cladire de la o primarie de comuna, insa dupa catva timp ... aaaalinuta aaaalinuta Buna ziua, Intrebare CONCESIUNE Am concesionat o cladire de la o primarie de comuna, insa dupa catva timp am facut un act scris de mana cu un anume individ ... (vezi toată discuția)
Imobil(cladire) cumparata doar cu factura fiscala fara act notarial ALEXANDRINA2012 ALEXANDRINA2012 In anul 2011 am cumparat de la firma tatalui meu o cladire doar cu factura fiscala fara nici un act notarial. Intre timp tatal meu a decedat iar firma pe care ... (vezi toată discuția)