avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In 1997 bunicul meu a decedat,fiind la a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In 1997 bunicul meu a decedat,fiind la a doua casatorie ...

Buna ziua. In 1997 bunicul meu a decedat,fiind la a doua casatorie din care nu au rezultat copii. Inaintea decesului,bunicul meu a facut act de vanzare cumparare al apartamentului contractat dupa moartea primei sotii,in favoarea fiului celei de-a doua sotii(din alta casatorie),fara sa fi fost chemat tatal meu,singurul copil legitim al bunicului, pentru a renunta la dreptul de mostenire. La acea vreme era obligatoriu la fel ca si acum sa se renunte in fata notarului sau legea era diferita si se putea vinde un imobil direct de catre proprietar? Tatal meu nu a semnat niciun document de renuntare. Doresc sa stiu daca se poate inainta vreun proces juridic pentru a putea fi atacat acel act. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:14, 15 Septembrie 2025
Casa era bunul propriu al bunicului pt ca a fost contractat dupa decesul sotiei. Fiind bun propriu, a putut sa faca un contract cu cine a dorit. Tatal dvs piate ataca acel act ca donatie deghizata doar ca trebuie sa probeze ca nu a fost platit acel ap, ceea ce nu poate.
Tatal dvs nu a fost chemat sa renunțe, ca nu a avea la ce, nu era bunul lui, de mostenire nu putea fi vb pt ca bunicul era viu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ContSters110304 ContSters110304 buna ziua! am o nedumerire. bunica mea din partea tatalui este recasatorita cu alt barbat[ nu este tatal tatalui meu] din 1996. pana sa se recasatoreasca, avea ... (vezi toată discuția)
Daca sotul meu a mostenit un apartament de la parinti din valoarea ... Valycola Valycola Daca sotul meu a mostenit un apartament de la parinti din valoarea caruia e retirnat sorei lui jumatate,acum el vrea sa vanda ap tot sorei pe osuma neexistenta ... (vezi toată discuția)
mostenire luky0821 luky0821 Daca am primit un teren mostenire in timpul casatoriei, e necesar acordul sotiei pentru al vinde? Terenul este numai pe numele meu , fiind mostenire de la ... (vezi toată discuția)