Buna ziua. In 1997 bunicul meu a decedat,fiind la a doua casatorie din care nu au rezultat copii. Inaintea decesului,bunicul meu a facut act de vanzare cumparare al apartamentului contractat dupa moartea primei sotii,in favoarea fiului celei de-a doua sotii(din alta casatorie),fara sa fi fost chemat tatal meu,singurul copil legitim al bunicului, pentru a renunta la dreptul de mostenire. La acea vreme era obligatoriu la fel ca si acum sa se renunte in fata notarului sau legea era diferita si se putea vinde un imobil direct de catre proprietar? Tatal meu nu a semnat niciun document de renuntare. Doresc sa stiu daca se poate inainta vreun proces juridic pentru a putea fi atacat acel act. Multumesc
Casa era bunul propriu al bunicului pt ca a fost contractat dupa decesul sotiei. Fiind bun propriu, a putut sa faca un contract cu cine a dorit. Tatal dvs piate ataca acel act ca donatie deghizata doar ca trebuie sa probeze ca nu a fost platit acel ap, ceea ce nu poate.
Tatal dvs nu a fost chemat sa renunțe, ca nu a avea la ce, nu era bunul lui, de mostenire nu putea fi vb pt ca bunicul era viu...
mostenire
luky0821
Daca am primit un teren mostenire in timpul casatoriei, e necesar acordul sotiei pentru al vinde? Terenul este numai pe numele meu , fiind mostenire de la ... (vezi toată discuția)