avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie Bună ziua am ieșit la pensie pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie Bună ziua am ieșit la pensie pe 20 August ...

Recalculare pensie
Bună ziua am ieșit la pensie pe 20 August 2024 și in secunda doi am dat în judecata Casa de pensii a Municipiului București pentru nevalorificarea veniturilor nepermanente înainte de aprilie 2001 . Am câștigat procesul Casa de pensii fiind obligata sa imi dea cheltuieli de judecata diferența intre de pensie dobanzi penalizatoare. si rata inflatiei .Am legalizat sentinta executorie de drept definitiva și irevocabila. Am depus sentinta la Casa de pensii a Municipiului București . Casa de pensii a Municipiului București refuza sa îmi dea banii .
Am.depus memorii online la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale la CNPP la Casa de pensie a Municipiului București si pe adresa directoarei casei de pensi .
Am dat și 1000 lei la un executor judecătoresc pe 25 septembrie 2025 poate îmi scoate banii
Întrebarea mea către dvs este următoarea:
Cum ii pot determina sa îmi dea banii mei ? Sa ii depun o plângere penala pe numele directoarei Casei de pensii a Municipiului București pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:39, 15 Septembrie 2025
Ati dat in judecata Casa de Pensii pentru cele 10 - 11 zile , pana a intrat in vigoare Legea 360/2023 ??? Daca ati castigat in instanta ( spre marea mea uimire , Legea 263/2010 avea prevederea ca veniturile nepermanente NU se iau in calcul , n-am idee pe ce prevederi legale au luat judecatorii hotararea ) , atunci clar vi se cuvin acei bani . Cred ca e o suma minuscula , ca pentru cateva zile nu poate fi prea mult . Oricum , de la 01.09.2024 , TOATE sumele pentru care s-a platit CASS inainte de 01.04.2001 , intra in calculul pensiei , deci , pentru perioada de atunci incoace , nu mai are aplicabilitate hotararea judecatoreasca , se aplica legea in vigoare ( efectul este identic ) . E posibil sa nu fi primit Inca acele diferente pentru sporurile nepermanente , acestea ar fi trebuit sa intre la mica recalculare , care - sunt sigura ca stiti - nu s-a terminat . Oricum , legea e clara , indiferent cand operatiunea se va termina , diferentele se vor plati de la 01.09.2024 si pana la zi . Plangere penala pentru directoarea Casei de Pensii Bucuresti ??? Doamne-fereste , e de-a dreptul ridicol … Pensiile le plateste CNPP , nu casele teritoriale … Cand se va termina recalcularea , le veti primi din urma …
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Eu tind să cred că ați complicat singur lucrurile. De ce nu ați așteptat aplicarea prevederilor art.155(1) și (2) din legea 360/2023 (mica recalculare) care se făcea din oficiu ? În aceste condiții cred că mai degrabă ați pierdut, decat ați câștigat din această recalculare.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate ... LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate comerciala privind acordarea unei PRIME DE SUCCES pentru activitatea mea depusa in anul 2011. ... (vezi toată discuția)
Am câștigat procesul contra casei de pensii a municipiului ... papacostas papacostas Am câștigat procesul contra casei de pensii a Municipiului București privind valorificarea unor drepturi nevalorificate între 1989-aprile 2001 . Am ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Daca am documentele depuse pentru \"mica recalculare\" a pensiei (acord global, premii etc), din ce data mi se va recalcula pensia? Multumesc ... (vezi toată discuția)