avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora de la blocul în care locuiesc a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora de la blocul în care locuiesc a strâns o suma de bani ...

Am o rugaminte la dumneavoastra. Adminitratora de la blocul la care locuiesc a strins o suma de bani de la locatari pentru a da culoare la fatada de bloc. Pentru firmele au cerut o suma foarte mare s-a renuntat la lucrare dar administratora nu vrea sa restitue banii la oameni. Cum procedez in acest caz sa iau banii inapoi. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:12, 16 Septembrie 2025
Sumele colectate de administrator pentru lucrări care nu s-au efectuat reprezintă plăți nedatorate și trebuie returnate locatarilor. Procedura legală recomandată este să solicitați în scris restituirea, iar dacă administratorul refuză, puteți depune cerere de chemare în judecată la instanța civilă. Desi este si o fapta de natura penala, solutionarea ar dura extrem de mult. O consultanță punctuală poate grăbi recuperarea sumelor și asigură respectarea tuturor formalităților legale
Buna ziua

Decizia de a restitui sau nu banii nu este a administratorului, ci a presedintelui, pe baza unei hotarari a comitetului executiv sau a adunarii asociatiei de proprietari.

Banii stransi s-au constituit intr-un fond anume. Constituirea acelui fond ar fi trebuit facuta pe baza unei hotarari a adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere bani reabilitare dida5801 dida5801 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la o asociatie de proprietari in anul 2010 s-a depus documentatia la primaria municipiului pentru ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii solicitat unui nou proprietar nefiind incasat de la vechiul proprietar Marian George Marian George Buna ziua, va urmaresc forumul de ceva vreme intrucat am devenit recent proprietarul unui imobil intr-un bloc de 3 etaje si va apreciez efortul de a ne lumina ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)