avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi legate de custodie comuna in relatia cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi legate de custodie comuna in relatia cu scoala copilului

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, fosta sotia a plecat in alta Localitate destul de departe de Bucuresti cu copilul, pe motiv ca a fost detasata cu munca.
Am aflat abia cand a inceput scoala ca minorul merge la o alta scoala in alt oras. Motivul real este instrainarea copilului fiindca a fost alegerea ei sa plece (nu intru in detalii).
Avem custodie comuna, nu mi-am dat acordul dar totusi scolile fac inscrieri fara acordul ambilor parinti.
I-am rugat pe cei de la scoala unde s-a transferat sa imi spuna si mie cine este invatatoarea, si sa ma adauge in Grupul de parinti pe Whatsapp.
Au zis ca nu stiu daca sunt tatal copilului desi le-am trimis pe mail dovezi, hotarare judecatoreasca, i-am rugat sa ia legatura cu scoala de unde a plecat copilul sa valideze numarul meu de telefon cu ei dar, se pare ca nu vor.
Pot face ceva sa ma adauge si pe mine in Grupul de parinti de Whatsapp ? Nu stiu cand o sa pot ajunge acolo fizic.
Le poate confirma Politia datele mele de contact ?
Faptul ca nu am reusit sa ajung la scoala nu inseamna ca nu sunt tatal copilului si ca nu am drepturi.
Cum sa procedez sa ii determin sa ma adauge in Grupul de Parinti si sa ma informeze si pe mine despre copil ?
Multumesc mult pentru sfaturi.

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:22, 16 Septembrie 2025
Politia nu are nici un fel de atribuții în problema dvs
Începeți cu o notificare prin avocat transmisa către conducerea scolii ,apoi memorii către Inspectorat,Ministerul Învățământului.La notificare anexati sentința divorț etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost agresata de catre un agent de paza la scoala unde invata fiul meu alinamilea alinamilea Buna ziua, Ieri mi s-a intamplat un lucru incredibil. M-am dus la scoala sa il iau pe fiul meu, pe la ora 11.50-12.00, adica la terminarea programului de ... (vezi toată discuția)
Procura pentru imputernicirea drepturilor parintesti in urma divortului alexanra alexanra Buna ziua, in urama divortului in care au fost minori , copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educatie dar autoritatea parinteasca ne-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cadrul clasei copilului meu este un părinte veșnic ... NisSilvia NisSilvia Buna ziua! In cadrul clasei copilului meu este un părinte veșnic nemulțumit, reclamagiu și hărțuitor. Jignește părinții, urmărește firmele de ... (vezi toată discuția)