Vă rog să-mi permiteți să vă adresez o întrebare importantă cu privire la o situație personală mai veche.
În urmă cu peste 10 ani am divorțat de fostul meu soț, fără a efectua partajul bunurilor. Nu am avut copii, iar singurul bun comun a fost un apartament achiziționat în timpul căsătoriei. Din motive financiare și din cauza imposibilității de a ajunge la o înțelegere cu fostul soț, nu am făcut partaj nici ulterior. Pe actul de proprietate figura mențiunea „vindem către X, căsătorit cu Y (adică eu)”.
De curând, am fost contactată de Asociația de Proprietari cu privire la datorii foarte mari acumulate la întreținere, iar apartamentul riscă să fie scos la licitație. Din păcate, fostul meu soț se află într-o situație gravă, cu probleme de sănătate și dependență, care îl împiedică să își mai gestioneze bunurile sau obligațiile.
În acest context, sora lui s-a oferit să achite toate datoriile restante (atât la asociație, cât și la impozite), cu condiția ca apartamentul să le revină în viitor și să aibă garanția că el va putea locui acolo pe viață.
Întrebarea mea este următoarea:
Se poate face un act notarial prin care eu să îmi cedez dreptul de coproprietate (presupunând că sunt încă coproprietar legal al apartamentului) către sora fostului meu soț, în schimbul unei sume de bani sau sub altă formă convenită?
Dacă fostul meu soț nu este de acord sau nu poate participa, există vreo modalitate legală prin care pot face această cesiune doar din partea mea, pentru partea ce îmi revine?
Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și pentru eventualele îndrumări.
Restante intretinere
Ufff
Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)