Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare?
Am dorii să cumpărăm un lot dintr-un teren, propietarul în data de 4 septembrie a depus actele pentru parcelare, iar ieri ne-a trimis un document pentru care dezmembrarea a fost aprobată de OCPI ,și dorește ca mâine să ne întâlnim la notar ca să facem contractul de vânzare-cumpărare. Întrebarea mea este dacă nu trebuia așteptat și după CF-ul nou , sau poate fii cumpărat în această fază. O să atașez și documentul primit
Nu va incheia notarul contract de vanzare-cumparare pentru un teren neantabulat . Parcelele rezultate din dezmembrare au primit numere cadastrale noi , iar acestea trebuie inscrise in Cartea funciara , numarul anterior nu mai exista . Aceasta operatiune se face tot prin notar , la mine a durat vreo 2 saptamani . Apoi , se poate face contractul . Atentie !!! Daca - cumva - terenul este in extravilan , legea prevede parcurgerea mai multor etape inainte de a putea fi vandut , care dureaza cu totul cam 4 - 4 1/2 luni .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025 CHKa, utilizator
La vânzar s blochază cartea funciară, deci probabil că apare în CF înregistrarea. Mai trebuie și un certificat fiscal, având în vedere că trebuie actualizat rolul fiscal.
Plan cadastral
mia26maria
Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)