avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
LIVE, ACUM ESG în România: Reglementări și implementarea practică a cerințelor de raportare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare cumpărare lot dintr-un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare cumpărare lot dintr-un teren

Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare?
Am dorii să cumpărăm un lot dintr-un teren, propietarul în data de 4 septembrie a depus actele pentru parcelare, iar ieri ne-a trimis un document pentru care dezmembrarea a fost aprobată de OCPI ,și dorește ca mâine să ne întâlnim la notar ca să facem contractul de vânzare-cumpărare. Întrebarea mea este dacă nu trebuia așteptat și după CF-ul nou , sau poate fii cumpărat în această fază. O să atașez și documentul primit
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:25, 17 Septembrie 2025
Nu va incheia notarul contract de vanzare-cumparare pentru un teren neantabulat . Parcelele rezultate din dezmembrare au primit numere cadastrale noi , iar acestea trebuie inscrise in Cartea funciara , numarul anterior nu mai exista . Aceasta operatiune se face tot prin notar , la mine a durat vreo 2 saptamani . Apoi , se poate face contractul . Atentie !!! Daca - cumva - terenul este in extravilan , legea prevede parcurgerea mai multor etape inainte de a putea fi vandut , care dureaza cu totul cam 4 - 4 1/2 luni .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
La vânzar s blochază cartea funciară, deci probabil că apare în CF înregistrarea. Mai trebuie și un certificat fiscal, având în vedere că trebuie actualizat rolul fiscal.
Terenul e intravilan, noi am văzut cartea funciara de la teren înainte de parcelare, însă știu ca după parcelare, fiecare parcela primește un cf nou

CHKa a scris:

Nu va incheia notarul contract de vanzare-cumparare pentru un teren neantabulat . Parcelele rezultate din dezmembrare au primit numere cadastrale noi , iar acestea trebuie inscrise in Cartea funciara , numarul anterior nu mai exista . Aceasta operatiune se face tot prin notar , la mine a durat vreo 2 saptamani . Apoi , se poate face contractul . Atentie !!! Daca - cumva - terenul este in extravilan , legea prevede parcurgerea mai multor etape inainte de a putea fi vandut , care dureaza cu totul cam 4 - 4 1/2 luni .

Deci o sa putem face totul legal mâine? Îmi e frica sa nu ajungem coproprietari pe o cota anume din teren, fiindcă eu încă nu știu nimic de cf ul nou, și imi e ca notarul o sa folosească cf ul de pe întreg terenul

Adrian ALBU a scris:

La vânzar s blochază cartea funciară, deci probabil că apare în CF înregistrarea. Mai trebuie și un certificat fiscal, având în vedere că trebuie actualizat rolul fiscal.

Deci o sa putem face totul legal mâine? Îmi e frica sa nu ajungem coproprietari pe o cota anume din teren, fiindcă eu încă nu știu nimic de cf ul nou, și imi e ca notarul o sa folosească cf ul de pe întreg terenul
mesajul poate fi editat în termen de 30 minute

Alte discuții în legătură

Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in ... Elenipanagos Elenipanagos Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)