avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pe data de 2 septembrie, angajatorul meu a avut un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pe data de 2 septembrie, angajatorul meu a avut un comportament abuziv și hărțuitor ...

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră într-o situație destul de urâtă prin care trec. Pe data de 2 septembrie, angajatorul meu a avut un comportament abuziv și hărțuitor la adresa mea ( a tipat, a aruncat cu chestii in birou, mă forțat să îmi dau demisia, când a văzut că nu sunt de acord mi-a scos o convocare neîntemeiată etc) au urmat o serie de e-mailuri foarte urate, mă jignit, mă amenințat, etc..
Am intrat în medical, in ziua de salariu nu mi-a virat absolut nimic, i-am cerut să îmi vireze banii și a urmat o alta serie de e-mailuri foarte urate.
Am depus pe 3 septembrie sesizare la ITM și aștept de la ei o rezoluție.

Mi-am dat și demisia în prima zi de după medical și aș vrea să ii fac plângere penală pentru tot ce mi-a făcut plus chemare în instanță pentru daune morale.
Am toate dovezile posibile , camerele din ziua de 2 septembrie, toate mailurile etc , nu îmi permit momentan un avocat și aș vrea să mă ajutați daca se poate cu un sfat, de unde sa incep, ce șanse am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:32, 18 Septembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.pen.
Art. 296: Purtarea abuzivă
(1)Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
....

Conform art. 295 alin. (1) din Codul de Procedură Penală, pentru unele infracțiuni prevăzute expres de legea penală, punerea în mișcare a acțiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie angajat primarie adriandany adriandany buna ziua unde pot face o reclamatie pentru un angajat de la primarie vorbeste foarte urat cu oameni ameninta oameni care merg si asi fac actele pentru ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca Robertbeeib Robertbeeib Buna, azi dupa ora 12 ma strigat sefa la ea m-am dus ca facusem o greseala foarte mica nimic important.Ma prins de gat destul de tare si ma scuturat timp de ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ramonam09 ramonam09 Buna seara! La locul meu de munca seful are pretentii din ce in ce mai mari de la mine, fiin responsabil management de calitate si responsabil pe mai multe ... (vezi toată discuția)