Vecinul folosește aerul condiționat și îmi creează disconfort – ce pot face legal?
Bună ziua,
Am o problemă cu vecinul de la etajul 2: folosește aerul condiționat într-un mod care îmi usucă aerul din locuință și îmi provoacă disconfort semnificativ. Am încercat să discut cu el, dar nu a fost receptiv. Am sesizat poliția, însă mi s-a spus că nu este un caz penal, iar Primăria Sector 2 nu a reușit să rezolve situația.
Întrebarea mea este: care sunt pașii legali pe care îi pot urma pentru a mă proteja? Pot depune o acțiune civilă pentru tulburarea folosinței locuinței? Pot solicita instanței o expertiză tehnică pentru a demonstra impactul aparatului de aer condiționat asupra locuinței mele? Ce fel de sancțiuni sau măsuri poate impune instanța împotriva vecinului dacă acesta ignoră decizia?
Orice sfaturi, exemple de cazuri similare sau recomandări practice ar fi foarte utile.
Evacuare hota
julien_slbz
Un vecin ( daca poate fi numit astfel ) de la un etaj inferior a introdus pe ghena comuna evacuarea de la hota...evident, toate mirosurile le suporta zilnic ... (vezi toată discuția)