Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incasare pensie restanta de catre sotia supravietuitoare in cazul in care exista si alti mostenitori (copii)

Tatal meu a decedat si a ramas de incasat o pensie restanta de handicap de la DGASMB in suma de 8500 lei. Ce trebuie sa fac pentru ca i mama mea sa poata incasa aceasta pensie restanta fara ca eu sa renunt total la dreptul de mostenire a bunurilor imobile aflate in proprietatea tatalui decedat? Mai multe birouri notariale mi-au refuzat succesiunea partiala fara sa motiveze explicit .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:50, 19 Septembrie 2025
Ba pot si cu certificat de calitate de mostenitor. Scrie clar pe adeverinta primita de la DGASMB care precizeaza ce ducumente trebuie sa aduc pentru a mi se vira pensia restanta in contul pe care-l dau . Problema nu e asta ci faptul ca notarul refuza intocmirea si eliberarea unui document legal pentru ca taruful e mai mic.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2025
genessis63, utilizator
Atunci , mergeti la alt notar .
Am luat ra rand toti notarii din cartier (4 pana acum) pentru ce speram sa gasesc un notariat aproape de casa. N-am masina mica disponibila si trebuie sa deplasez o batrana de 87 de ani la notar de doua ori. Normal ca o sa gasesc notari dispusi in cartierul Ferentari sau in vreo comuna invecinata dar ideea era ca exista notari care se porcesc si nu unu singur, ci mai multi . Va dati seama ca nu-s un om bogat si ca suma in cauza este de cateva mii de lei pe care sper sa-i obtin pentru mama :(
O fi scriind. Dar a scris o persoana total neinformata, care nu cunoaște legea și diferența dintre cele doua certificate.
Cu certificatul de calitate de moștenitor nu se poate dispune de bunurile din masa succesorală, pentru ca nu e act de proprietate.
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

genessis63 a scris:

Am luat ra rand toti notarii din cartier (4 pana acum) pentru ce speram sa gasesc un notariat aproape de casa. N-am masina mica disponibila si trebuie sa deplasez o batrana de 87 de ani la notar de doua ori. Normal ca o sa gasesc notari dispusi in cartierul Ferentari sau in vreo comuna invecinata dar ideea era ca exista notari care se porcesc si nu unu singur, ci mai multi . Va dati seama ca nu-s un om bogat si ca suma in cauza este de cateva mii de lei pe care sper sa-i obtin pentru mama :(

Nu trebuie sa o deplasați decât atunci când sunteți programat și semnează încheierea finală.
Ca sa luați relații, nu trebuie sa o aduceți si pe mama.
Fix asta era ideea. Gândiți-vă de câte ori trebuie sa o deplasați pe mama, dezbatand moștenirea pe bucăți sau întâi cu certificat de calitate și apoi cu certificat de moștenitor.
Ceea ce insistați sa faceți este o corvoada pentru toată lumea.
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Notarul refuza eliberarea unui certificat de calitate de ... genessis63 genessis63 De ce notarul refuza eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor si pretinde efectuarea succesiunii pentru a elibera certificatul de mosternitor ? (vezi toată discuția)
Succesiune mary_inger2007 mary_inger2007 Sunt persoana cu handicap de grd 1 si datorita faptului ca nu ma pot deplasa fara ajutor va implor sa ma ajutati cu un sfat Acum 2 luni mi-a murit mama iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune gratuita si totusi nu cosmin9 cosmin9 a murit bunica si a trebuit sa facem succesiune ca sa inchidem cardul de pensii. cardul nu se putea prelungii - sa -l alimentam noi si sa ramana deschis, sa ... (vezi toată discuția)