avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa-mi spuneți dacă pot să retrag curatela ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa-mi spuneți dacă pot să retrag curatela pentru sora ...

Va rog sa_mi spuneți dacă pot să retrag curatela pentru sora mea care este imobilizată la pat și depresiva ,iar neavând fetele aproape din cauza că le_a neglijat total din copilărie,fiind crescute de bunici.,eu am devenit curatorul ei din 2023.

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:13, 18 Septembrie 2025
Renunțarea la curatelă se poate face de către curator în anumite condiții, fie printr-o cerere adresată autorității tutelare, invocând un motiv întemeiat, fie la expirarea unui termen de 5 ani, dacă legea nu impune altfel. Renunțarea nu poate fi făcută în mod arbitrar, ci necesită o justificare, cum ar fi boala, incapacitatea, schimbarea domiciliului sau dezacordul cu persoana ocrotită

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea ma poate da afara din casa? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 locuiesc impreuna cu mama mea vaduva.ea este proprietara apartamentului in care locuim,intrucat si eu si sora mea am renuntat in favoarea ei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei vanzari in cazul unui bolnav de alzheimer ina_enache ina_enache Buna ziua. As vrea sa imi spuneti parerea dvs. legata de urmatoarea problema. Tatul si fratele mau au murit recent, iar mama a fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Moștenirea minorilor: în ce condiții are curatorul special acces la conturile lor bancare? cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o intrebare, si am nevoie de indicatii, de la cineva care cunoste bine legea si sa imi raspunda pe articole de lege. Cineva care s-a ... (vezi toată discuția)