avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua! Va rog frumos daca se poate asi dori niste ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua! Va rog frumos daca se poate asi dori niste informatii ...

Buna ziua!
Va rog frumos daca se poate asi dori niste informatii in legatura cu o Vale, si teren extravilan care se invecineaza cu casa mea, pozitia spatele casei.
Locuies intr-un sat, la casa, locuinta mea e amplasata la strada principala, in stanga si in dreapta am vecini, iar in spate la casa este o Vale de vre-o 8-10 m pana la terenul vecin extraxilan cu, care de asemenea ma invecinez, ( ne desparte doar Valea ). Deci in planul nostru de proiect in 2017, am inceput constructia, ca vecin in spatele casei mele este trecuta aceasta Vale. Acum domnul care e proprietarul terenului extravilan de peste Vale a achizitionat pe persoana fizica si aceasta Vale, deci eu nu ma mai invecinez cu Valea ci direct cu acel vecin al terenului extravilan! Dansul acum recent a vandut acel teren impreuna cu Valea, ( asa am aflat despre acest lucru),iar noul propietar vrea sa-si construiasca un drum chiar in spate la gardul meu si un Depozit logistic sau ceva legat de firma lui, ca bineînțeles are mai multe firme si in alte localitati, deci e banos, si banuiesc ca daca e banos isi face legea singur, e la moda in Romania! Pt ca noua nu ne convine sa avem trafic intens si in fata casei( strada principala) si in spatele casei. Ma gandesc la ce naiba m-am mutat de la oras la sat?...defapt pt liniste!.... dar in conditiile astea...unde mai gasesc eu liniste??! Am locuit 40 si de ani la bloc in oras...ne-am retras la tara de 4 ani locuim aici... ca sa avem liniste, si acum undei linistea.. dar mai important unde-i legea?? Cand am achizitionat terenul ni s-a spus ca zona din spatele casei nu va fi locuibila pt ca e extravilan+ Valea si sunt multi stalpi de mare tensiune, tocmai pt asta am cumparat terenul!! Sincer imi vine sa aplic legea junglei in stilul meu!!! Am trimis un e-mail catre ANAR, cu proiectul de casa in care apare si Valea, iar dansii mi-au raspuns ca zona nu mai apartine de Apele Targu Mures, ci doar de primaria comunei unde locuiesc, deci am inteles ...asa s-a facut manevra cu Valea, prin primarie! Acum problema si intrebarile mele catre dvs sunt; 1. Valea poate fi luata pe persoana fizica de la primarie? 2.Cum are dreptul acest nou propietar sa-si faca si drum si Depozit prin spatele casei mele??? 3.Si inca o cheste e ca terenul casei mele este inclinat usor inspre acea Vale,si am avut probleme cu apa de ploaie. Noi am facut niste rigole care conduc prin tuburi apa afara din curte direct in acea Vale ( care nu o sa mai existe daca vor sa faca drum),deoarece am si beci sub casa, care la inceput a fost inundat de apa de ploaie, pt asta am pus acele rigole ! Vreau sa mentionez, cand am inceput constructia am curatat si ingrijit aceasta Vale, pt ca arata oribil, ca o jungla era plina de gunoaie !!! Am pus si 3 copacei, e placut cand e verde si frumos, pt ca iubim natura! E o zona de munte frumoasa linistita, nu departe trece Ariesul, e mare pacat sa industrializeze sau ce naiba vor sa faca cu acest satuc linistit unde locuim cam 600 de pers. Va rog sa ma sfatuiti daca pot sa-i impiedic cumva sa nu distruga natura si zona asta linistita! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:16, 19 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vânzarea văii ridică serioase probleme de legalitate și trebuie verificată deoarece văile, pârâurile, albiile minore și terenurile aferente cursurilor de apă sunt bunuri de domeniu public. Ele nu se pot înstrăina prin vânzare, nici de către primărie, nici de către Apele Române, ci doar se pot concesiona sau da în administrare.
Nu este suficient ca noul proprietar să fie „banos” – are nevoie de documentație urbanistică și de autorizații, iar dvs., ca vecin direct, aveți drept legal de opoziție și atac în instanță.
Puteți bloca proiectul cel puțin temporar și chiar definitiv dacă demonstrați că afectează mediul, scurgerea apelor și liniștea zonei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa menajera deversata in drum Tonyde Tonyde Buna ziua. Toti propietarii de casa din zona unde locuim suntem total nemultumiti de un vecin care deverseaza apa din fosa menajera sau septica (cum o s-o ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)