avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizație creștere copil

Calcul indemnizație creștere copil.
Copilul nostru a fost născut pe data de 06.06.2025
Veniturile salariale au fost efectuate în Franța și sunt următoarele:

Perioada Noiembrie 2023-iunie 2024 - salariu (Franța)
Perioada Iulie 2024-ianuarie 2025 - șomaj (Franța)
Perioada octombrie 2024-iunie 2025 -studenta la zi in București
Prima decizie a fost in jur de 4500 Ron( nu se explică care a fost baza de calcul)
După contestația făcută (contestație făcută la îndemnul unei doamne de la ASPIJ) suma a ajuns la 3500 Ron ( și aici au fost luate în calcul perioada de studenție octombrie 2024-iunie 2025 + lunile aprilie-mai-iunie 2024 când am lucrat).
Mă poate ajuta cineva ,va rog, să știu dacă noul calcul este corect? Perioada de studenție se suprapune cu perioada de somaj iar ei nu au luat în calcul de data asta cum bănuiesc că au făcut la primul calcul.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Ovi1987 , utilizator 13:22, 3 Octombrie 2025
Iulie 2024 - iunie 2025 trebuie sa fie perioada luata in calul . adica perioadele : iulie 2024 - ianuarie 2025 - șomaj (Franța) si octombrie 2024-iunie 2025 -studenta la zi in București

În situația incare o persoana realizează concomitent venituri supuse impozitului atât în țară, cât și în statele care aplică Regulamentul, se iau în calcul doar veniturile realizate în țară.
In speta, cred ca vi s-a calulat doar persiaosa de studentie.
Va mulțumesc pentru răspuns. In a doua decizie cea de 3500 Ron se specifica clar că perioadele care au fost luate in cont sunt : perioada de studenție și ultimile 3 salarii respectiv aprilie, mai și iunie 2024. Este corect modul lor de calcul?
Nu mi se pare corect..lipseste perioada de somaj din Franta.
In ceea ce privește cele 12 luni anterioare datei nașterii, este corect sa se ia și luna iunie 2025 când sa născut copilul? un angajat al instituției mi-a zis că așa trebuie sa se ia și luna nașterii.

Cornel Vasile a scris:

Nu mi se pare corect..lipseste perioada de somaj din Franta.

Da, se ia in calcul si luna nasterii copilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Info concediu crestere copil dmitheone dmitheone Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu niste informatii in legatura cu urmatoarea situatie.Sotia mea trebuie sa nasca luna aceasta.Ea nu a lucrat si nu are ... (vezi toată discuția)
Calcul -indemnizatie creștere Emma.Wjficxsfhessf Emma.Wjficxsfhessf Buna seara, Am si eu o întrebare! Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului in cazul meu daca eu am lucrat doar 11 luni in perioada august ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)