avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai exista posibilitatea de transfer ? cum sa nu pierd vechimea

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Lucrez de 3 ani si jum la o firma ( srl). Seful este administratorul a 2 firme, cu acelasi profil( sa zicem firma x si firma y). Locatia in care lucrez eu nu mai este profitabila si este singura din orasul in care imi desfasor activitatea care a ramas pe firma x. Prin urmare, s-a hotarat ca incepand cu data de 01.03.2010 ( cand expira contractul de chirie), locatia sa se inchida si sa se deschida alta...in alt loc ( tot in oras si in acelasi cartier) dar pe firma y, iar eu sa fiu mutata acolo. Deci am inteles ca o sa ma puna sa semnez demisia pe firma x si angajarea pe firma y. Am inteles ca in acest caz se pierde toata vechimea pe care o am la ei, adica daca ma pun sa semnez pe firma y si dupa 2 luni vor sa ma dea afara nu am drept la somaj. Voiam sa intreb daca exista o alta varianta, pentru ca practic e acelasi administrator, daca mai exista transferul si daca ma pot muta de pe o forma pe alta cu continuitate. Nu vreau sa am vreo surpriza. Mentionez ca in locatia noua o sa fiu singura angajata ( specific acest lucru deoarece am inteles ca daca m-ar da afara nu ar mai avea voie sa angajeze pe altcineva timp de 6 luni). Ii cunosc si stiu ca mai bine ar prefera sa ma dea pe mine afara ( pt ca sunt veche si o sa am pretentii salariale dupa 3 ani jum) si sa angajeze pe cineva nou care o " sa joace dupa cum i se canta". Vreau sa stiu ce am de facut in anumite situatii. Daca se poate atasa un act aditional, ceva cum ca practic sunt mutata la alta firma.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 13:38, 17 Februarie 2010
Notiunea de "demisie prin acordul partilor" nu exista.

Daca va intelegeti cu angajatorul, puteti sa faceti o cerere de incetare cu acordul partilor la data stabilita de comun acord. Cartea se va inchide cu art. 55 lit.b)

Daca vreti faceti cerere de demsiie urmand a intra in preavizul d e15 zile. Angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz.

Dar presupun ca va veti intelege asupra datei la care se va produce mutarea pe noua firma. Deci, veti face cerere de incetare cu acordul partilor, ca sa nu mai stati in preaviz.
Puteti merge cu 2 cim la 2 firme diferite.
Pt siguranta dvs, semnati un contract pe noua firma cu 6 ore/zi, si dupa ce vi se inregistreaza ce-l de-al 2 lea contract, nu va mai intereseaza cand si cum se va incheia primul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un sfat...semnare contract de munca gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie ...Am lucrat 3 ani jum la o firma srl. Patronul meu avea 2 firma X si y. Eu eram singura angajata pe firma x, ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ca sa am dreptul la somaj? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Am si eu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi. De 2 ani si jumatate lucrez la o firma de telefonie, fara intrerupere. De la 1 mai 2009 ... (vezi toată discuția)
Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct ... Adrianaamap Adrianaamap Dreptul muncii!! Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct la sfârșit de octombrie, l-au deranjat vreo 2 aspecte nesemnificative ce nu tineau de ... (vezi toată discuția)