avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la divort

Partaj la divort
Buna ziua,
Am o cunostinta care a intentat divort. Problema este apartamentul cumparat impreuna dar :
Apartamentul cumparat in rate este platit partial
Ratele apartamentului sunt platite exclusiv din veniturile sotului
Va rog sa mi spuneti cum se face partajarea bunurilor?
Va multumesc
Buna ziua! este oricum bun comun, chiar daca nu a dat banii din buzunarul ei, se considera ca si ea a contribuit la achizitionare si poate sa primeasca jumatate din valoarea ratelor achitate pana acum, sotul ramanand in continuare cu ratele dar si cu apartamentul sau daca ea vrea sa-l despagubeasca cu 1/2 din ratele achitate de el pana acum , sa preia ea creditul si sa ramana ei apartamentul
Depinde de situația locativă eventuală a soților după divorț, de puterea financiară a fiecăruia, de mod de contribuție etc. Trebuie discutate detaliile cu un avocat ca să aveți o reprezentare realistă a modului în care ar putea fi împărțit. Veniturile soților din muncă sunt comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu ... Diana.23 Diana.23 Buna ziua! Am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu un avans destul de mare + credit). Ulterior ne-am casatorit. Acum la 3 ani de la casatorie am ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)