Bună ziua! Socri mei au decedat , iar soțul meu este singurul moștenitor pe o casă la curte +teren, în cazul unui divorț între noi eu am dreptul la acestea? Sau mă poate da afară din casă? Sau cu acordul lui în timpul căsătoriei îmi poate dona jumătate din moștenire iar în cazul unui divorț sau deces, eu mai am dreptul la accea donație și restul la partea lui? Vă mulțumesc anticipat
adriandimitriu
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
sotul este mostenitor, dvs nu aveti nici un drept nici acum, nici in cazul unui divort. mai departe, depinde de o suma de intamplari, de exemplu daca aveti sau nu copii.
Etsy123
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Donatia intre soti nu ajuta , se poate revoca in timpul casatoriei . Aveti dreptul la jumatate din bunurile dobandite impreuna fie ca divortati sau nu si 1/4 din bunurile sotului daca decedeaza primul , restul revenind la ceilalti mostenitori rezervatari existenti la momentul respectiv .
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Va poate dona in timpul căsătoriei dar poate revoca donatia, dar tot in timpul căsătoriei. Se poate schimba regimul matrimonial la notar ,in cel al comunității convenționale si prin conventie, bunurile pt deveni comune, oricare din variante, ar fi posibila doar prin dorința sotului dvs.
Nu va poate da afara din casa daca acolo locuiti, cat sunteti casatoriti.
Daca moare inaintea dvs si sunteți casatoriti, il mosteniti, cota difera in funcție de ce alți mostenitori mai sunt, daca aveti impreuna sau doar el, copii, daca mai are frati sau sunteti singurul mostenitor.
Ca sa il mosteniti , trebuie sa il răbdati pana moare.