avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... As vrea sa intreb daca in Romania, persoanele cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

As vrea sa intreb daca in Romania, persoanele cu handicap psihic ...

As vrea sa intreb daca in Romania, persoanele cu handicap psihic grad 2 (violente )se încadrează la categoria beneficierii unui asistent personal permanent? In acest caz se păstrează indemnizația sau nu?
Daca mai exista o șansă pentru ei in loc sa fie purtați dintr-un spital în altul cu tratamente și comportamente recidive?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 22 Septembrie 2025
Pentru persoanele incadrate in gradul 2 de handicap ( de fapt , se numeste handicap accentuat ) nu se acorda asistent personal , doar cei cu grad grav au acest drept . La ce fel de sansa va ganditi ? daca - asa cum spuneti - persoana este violenta , pentru perioadele in care pune in primejdie viata altora , sau chiar pe a sa , nu exista decat solutia spitalului si a unor tratamente .
Un bolnav psihic violent, dacă nu ia regulat și zilnic doza de medicamente antipsihotice, îl poate strânge de gât pe asistentul personal.
Deci alternativă la tratamentul medicamentos nu există în cazul celor agresivi și periculoși.
Cautati un cămin pt persoane cu dizabilități pt a-l interna permanent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O fata schizofrenica abandonata de parinti marin-florin marin-florin Bunaziua am o intrebare pt un cunascator avem o fata parasita de parinti in momentul de fata sta la cumnatamiu la tara am ajutato sa obtina pensie care e de ... (vezi toată discuția)
Diagnostic psihiatric - se mai poate obtine permis auto? viosebi viosebi Buna ziua, Am un prieten care in anii trecuti precum si vara asta a suferit multiple internari la Obregia, diagnostic final Schizofrenie Paranoida. Exista ... (vezi toată discuția)
Pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza gresoi gresoi as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si ... (vezi toată discuția)