avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O fata schizofrenica abandonata de parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O fata schizofrenica abandonata de parinti

Bunaziua am o intrebare pt un cunascator avem o fata parasita de parinti in momentul de fata sta la cumnatamiu la tara am ajutato sa obtina pensie care e de 233lei parintii iei nu vrea sa mai auda de ia are 24 de ani si e cu prb mintale noi i-am
facut buletin la acea adresa de la tara intrebare ce putem face daca nu o mai putem tine fara o instanta judecatoreasca. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 29 Decembrie 2013
Va adresati catre Directia generala de asistenta sociala a persoanelor cu handicap din judetul dvs. si o predati pe amarata "in grija" statului.
Sesizati oficial directia de protectie a copilului locala,care are in competenta solutionarea acestor cazuri
ynocentta a scris:
Sesizati oficial directia de protectie a copilului locala, ...

Ce copil? Are 24 de ani.
Daca ramane-n grija statului o vor tine ca pe animale, mai ales in provincie. Insa daca primeste tratament cu antipsihotice atipice are mari sanse sa revina la normalitate.
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Cred ca problema este redata oarecum simplist aici.... Trebuie analizat gradul de handicap al respectivei persoane... Poate cineva din familie (care, probabil, i-a purtat de grija pana acum) doreste sa devina asistent personal/insotitor, etc. Ar fi o sansa ca aceasta fiinta sa nu ajunga pe mainile statului, in cine stie ce conditii, iar asistentul personal sa incaseze ceva banuti pentru efortul depus... Analizati situatia si din aceasta perspectiva.

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi obligat un bolnav psihic sa ia tratamentul antella antella As vrea sa stiu cum se poate ca un bolnav psihic sa fie obligat legal sa-si ia tratamentul cu antipsihotice ? A fost internat la psihiatrie dar nu vrea sa-si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva ... Tahan Tahan Buna seara. Situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva sa ma poata indruma sau sa imi poata oferi cateva sfaturi in legatura cu situatia pe care o ... (vezi toată discuția)