avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal ...nul sau nu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal ...nul sau nu?

Buna ziua va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca acest proces verbal este nul sau nu in urmatoarele conditii:
-proces verbal incheiat in data de 7-11-2005 pentru fapta savarsita in data de 25-08-2005 pentru parcare neregulamentara in data de 25-08-2005, fapta constatata de administrarea domeniului public si dovedita cu poza atashata la acest proces verbal care este incheiat abia in 07-11-2005 si ulterior trimis prin posta.
Intrebarea mea este: este acest proces verbal nul sau nu, avand in vedere termenul de peste 2 luni de la data comiterii contraventiei si pana la data incheierii acestui proces?
Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca suma din amenda contraventionala aplicata in acest proces verbal a aparut abia acum in evidentele consiliului local la taxe si impozite, in plus aceasta a atras dupa sine majorari sau dobanzi de peste 1000%.
Din cate stiu amenzile contraventionale nu sunt purtatoare sau aducatoare de dobanzi sau majorari de nici un fel. Este adevarat?
Ce pot face in acest moment?
Cu deosebita consideratie
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:14, 16 Februarie 2010
OG 2/2001:

Art. 26. - (1) Dacă agentul constatator aplică şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta şi înştiinţarea de plată se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.@
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi faţă de celelalte persoane cărora trebuie să li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.

Contestati in instanta procesul verbal si veti obtine anularea lui.
Comunicarea trebuie facutain termen de cel mult o luna de zile de la data incheierii procesului verbal sau de la data faptei???
Procesul verbal de contraventie trebuie comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii, adica de la data incheierii procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal incheiat in lipsa a001122 a001122 ma poate lamuri cineva in ce condidii se poate incheia un proces verbal de constatare a contraventiei in lipsa? stima (vezi toată discuția)
Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)