avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTE DE COLABORARE PE PROPRIUL SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTE DE COLABORARE PE PROPRIUL SRL

Buna ziua! Doresc sa infiintez un SRL cu activitate principala proiectare de arhitectura. As dori sa il folosesc pentru a incheia contracte de colaborare pentru prestari servicii cu diverse firme (ca subcontractor). In aceasta situatie, imi fac propriul contract de munca pe 40h(sau max 48h) pe saptamana, pentru a ma declara microintreprindere, iar apoi fac contractele de colaborare facturand suma pe metru patrat sau ca total, fara a specifica nr de ore lucrate? Sau nu imi fac contract de munca, intru la impozit 16% si imi stabilesc nr. de ore prin contractele de colaboare. Ideea este ca acele colaborari nu vor functiona permanent, insa un contract al meu ca unic angajat ar fu pe perioada nedeterminata. Imi este putin neclara formula, pentru ca nu as dori sa depasesc cele 48h pe saptamana legale, insa veniturile sunt de microintreprindere. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:54, 23 Septembrie 2025
Depinde de ce doriti dvs... daca vreti sa fiti asigurat in sitemul public de sanatate /pensii, varianta cea mai buna ar fi cea cu c.i.m. .. daca nu doriti asa ceva, atunci puteti presta activitatea in baza contractului de colaborare intre societate dvs si alte entitati .

In actul constitutiv ar trebui sa se inscrie dreptul de a indeplini toate formalitatile necesare realizarii obiectului de activitate al societatii, inclusiv prin prestarea de activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen activitate de curierat Mario B Mario B Bună-ziua! Dețin PFA cu activitate principala caen 4941 transport rutier de marfă, și mi s-a propus o colaborare ca subcontractor cu o firma de curierat. ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare medici lyz_beth81 lyz_beth81 Buna ziua! As dori sa stiu daca medicii au voie sa presteze ore suplimentare? exista vreun act normativ in care se specifica acest lucru? Multumesc! (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii vs contract de consultanta rrscrstn rrscrstn Sunt asociat unic al unui srl care are in obiectul de activitate consultanta pentru afaceri si management (CAEN Rev. 2 7022) si formare profesionala (CAEN Rev. ... (vezi toată discuția)