avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În carnetul de munca îmi apare o perioada de 5 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În carnetul de munca îmi apare o perioada de 5 ani ...

Bună ziua,va rog,sa ma ajutați cu întrebarea, în carnetul de munca îmi apare o perioada de 5 ani cu suspendare contract de asigurare sociala conf.lg.83/1995 și procedura 3242/1995.
Aceasta suspendare cum este luata în considerare pe lg.360/2023.
Și cum este posibil sa fie suspendat contractul pe o lege care a întrat în vigoare în noiembrie 1995 dar s.a aplicat din aprilie 1993?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 24 Septembrie 2025
Exista posibilitatea ca acea perioada sa nu va fie luata in calcul ..mai exista dovada platii contributiilor sociale pentru acea perioada?
Nu,mai an numai pentru 6 luni.
Și totuși din aprilie 1993 pana in noiembrie 1995 când legeava întrat în vigoare de ce au suspendat contractul?
Perioada susoendata ar putea fii asimilata?
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
EvaMatei, utilizator
Perioada suspendata nu poate fi perioada asimilata ... meregti la ITM-ul local si solicitati o adeverinta de vechime pentru acea perioada ..vedeti ce scriu dupa elibearre si apoi mergeti la Casa de Pensii cu adeverinta.
Nu cumva , in acei 5 ani , ati lucrat cu conventie civila ? se obisnuia pe atunci …
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Contractele de asigurare sociale nu au cum sa se suspende ..chiar daca lucra cu convetie civila.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am depus in data de 15 iunie 2022, la casa de pensii, ... raduploiesti62 raduploiesti62 Buna ziua! Am depus in data de 15 iunie 2022, la Casa de Pensii, cererea privind acordarea pensiei anticipate partiale, insotita de toate documentele ... (vezi toată discuția)
Contributie cas. dovada platii. liber profesionisti floor floor Buna ziua. Daca, potrivit Statutului organizatiei profesionale al carui membru sunt, aceasta este **de utilitate publica** si are printre atributii asigurarea ... (vezi toată discuția)
Refuzul autoritatilor competente de a-mi elibera adeverinta de vechime in munca. in perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la s.c. edf ... inustroe inustroe In perioada 1995 -1997 am fost incadrat in munca la S.C. EDF Asro S.R.L. in incinta Aeroportului Otopeni, cu asociati EDF, Compania TAROM si Aeroportul ... (vezi toată discuția)