avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As vrea sa stiu daca seful de magazin are dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As vrea sa stiu daca seful de magazin are dreptul legal sa ne injure ...

Buna seara.. As vrea sa stiu daca seful de magazin are dreptul legal sa ne injure , sa ne dracuie , sa ne faca gunoaie si ca daca nu ne convine sa plecam , sa ne dam semisia .. Va rog ce putem face legal ? Detinem mesajele
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
elenaalbieru1976@icloud.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:23, 23 Septembrie 2025
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa ceva nu, intrucat incalca demnitatea in munca. Orice persoană are dreptul la viață, la sănătate, la integritate fizică și psihică, la demnitate, la propria imagine, la respectarea vieții private, precum și alte asemenea drepturi recunoscute de lege.

În cazul în care un salariat consideră că i-a fost încălcat dreptul la demnitate în muncă, acesta poate acţiona angajatorul la instanţele judecătoreşti, poate sesiza C.N.C.D. - Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

De asemenea, incălcarea demnității la locul de muncă poate determina un angajat să își dea demisia fara preaviz.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/articol_701...

Mobbing-ul sau hartuirea psihologica la locul de munca
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Hărțuirea la locul de muncă: Cum poate fi dovedită. Măsurile ce pot fi dispuse de instanță
www.avocatnet.ro/articol_592...
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati în scris conducerea societății pt a fi luate masuri.Ulterior aveți variantele menționate în răspunsul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca buna seara, va rog sa imi comunicati, ... Rebecca50 Rebecca50 Hartuire la locul de munca Buna seara, Va rog sa imi comunicati, in ce lege din Romania, actualizata 2021,or articol de lege este precizat faptul ca durata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt angajata.la o fabrica ca si femeie.de servici ... Simonavas Simonavas Buna ziua sunt angajata.la o fabrica ca si femeie.de servici am i ceput sa fiu hartuita de catre colege pt ca nu vreau sa fac anumite trebuti care in fisa ... (vezi toată discuția)