Buna ziua,
Am o intrebare legata de legalitate in cazul unui abonament pe un site de socializare, facut cu o adresa de email, dar platit cu cardul bancar. S-a platit o singura luna, apoi cei care detin site-ul pretind ca exista obligatia de a plati o suma pentru inchiderea asa zisului abonament, in conditiile in care dumnealor spun ca chiar daca nu a fost semnat un contract, faptul ca s-a platit cu un card bancar acea luna de abonament constituie obligatia de a plati in continuare. Personal mi se pare un abuz si o tampenie, atat timp cat nu s-a semnat ceva, dar totusi, nefiind expert in probleme drept, va rog frumos sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez? Vedeti mai jos ultimul mesaj primit de la cei care detin site-ul(am anonimizat doar datele, in rest, mesajul este original); mai spun ei dar nu acest mesaj ca raman cu datoria si vor opera la recuparare:
Plată nereușită cu următoarea adresă IP: xx,yy,zz,qq
Numărul cazului: RO-2025-08-19-xxxxxxxxxxxxx
(Te rugăm să îl specifici atunci când ne contactezi.)
Dacă ai întrebări de orice natură, trimite-ne un e-mail la collection@abcd.ro , incluzând numărul de referință. E-mailurile trebuie să provină de la adresa de e-mail înregistrată la www.abcd.ro , conform Regulamentului general privind protecția datelor RGPD (REGULAMENT (UE) 2016/679).
Stimată(e) X,
Pe data de 15.09.2025 ți-am trimis un mesaj de reamintire privind plata abonamentului de mai sus. Nu am primit încă plata până astăzi.
pe data de 19.08.2025 abonamentul tău Premium de 1 lună, achiziționat inițial pe data de 19.07.2025 cu adresa de e-mail ertdddd@gmail.com de pe www.abcd.ro a fost actualizat automat.
Această actualizare s-a făcut în conformitate cu Termenii și condițiile noastre generale; ai confirmat că le-ai citit și acceptat.
Produsul achiziționat: abonament Premium pe 1 lună.
Metodă de plată: Card de credit
Nu am reușit debitarea taxei de abonament din contul tău pe data de 19.08.2025. Ne datorezi taxa de abonament restantă de Lei 300,00 plus taxele de manipulare de Lei 56,00.
Suma totală datorată acum este de 356,00 Lei. Te rugăm să achiți 356,00 Lei în decurs de 7 zile, cel târziu până pe 28.09.2025.
Plătește acum
Dacă nu poți să faci plata prin online, îți poți plăti datoria și prin transfer bancar în următorul cont bancar:
Deținătorul contului:
IBAN:
BIC/Swift-Code:
Institut de credit:
Sumă:
Referință:
Adresa băncii:
...................................................................................
UniCredit Bank
Lei 356,00
UniCreditBank
Kardinal-Faulhaber-Strasse 14
D-80333 Muenchen, Germany
Plata la zi este singura modalitate de a evita costurile suplimentare.
După încasarea plății, cazul va fi închis și nu vor mai surveni alte taxe suplimentare.
Reînnoirea automată aferentă abonamentului dumneavoastră a fost deja anulată. Puteți utiliza abonamentul dumneavoastră Premium până la încetarea perioadei de abonare sau puteți să vă ștergeti contul.
Găsești informații suplimentare în secțiunea de întrebări frecvente mai jos.
Cel mai recent răspuns:
adriandimitriu , utilizator
21:19, 1 Octombrie 2025