avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua, Am o intrebare legata de legalitate in ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua, Am o intrebare legata de legalitate in cazul unui ...

Buna ziua,

Am o intrebare legata de legalitate in cazul unui abonament pe un site de socializare, facut cu o adresa de email, dar platit cu cardul bancar. S-a platit o singura luna, apoi cei care detin site-ul pretind ca exista obligatia de a plati o suma pentru inchiderea asa zisului abonament, in conditiile in care dumnealor spun ca chiar daca nu a fost semnat un contract, faptul ca s-a platit cu un card bancar acea luna de abonament constituie obligatia de a plati in continuare. Personal mi se pare un abuz si o tampenie, atat timp cat nu s-a semnat ceva, dar totusi, nefiind expert in probleme drept, va rog frumos sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez? Vedeti mai jos ultimul mesaj primit de la cei care detin site-ul(am anonimizat doar datele, in rest, mesajul este original); mai spun ei dar nu acest mesaj ca raman cu datoria si vor opera la recuparare:

Plată nereușită cu următoarea adresă IP: xx,yy,zz,qq
Numărul cazului: RO-2025-08-19-xxxxxxxxxxxxx
(Te rugăm să îl specifici atunci când ne contactezi.)
Dacă ai întrebări de orice natură, trimite-ne un e-mail la collection@abcd.ro , incluzând numărul de referință. E-mailurile trebuie să provină de la adresa de e-mail înregistrată la www.abcd.ro , conform Regulamentului general privind protecția datelor RGPD (REGULAMENT (UE) 2016/679).
Stimată(e) X,

Pe data de 15.09.2025 ți-am trimis un mesaj de reamintire privind plata abonamentului de mai sus. Nu am primit încă plata până astăzi.

pe data de 19.08.2025 abonamentul tău Premium de 1 lună, achiziționat inițial pe data de 19.07.2025 cu adresa de e-mail ertdddd@gmail.com de pe www.abcd.ro a fost actualizat automat.
Această actualizare s-a făcut în conformitate cu Termenii și condițiile noastre generale; ai confirmat că le-ai citit și acceptat.
Produsul achiziționat: abonament Premium pe 1 lună.
Metodă de plată: Card de credit

Nu am reușit debitarea taxei de abonament din contul tău pe data de 19.08.2025. Ne datorezi taxa de abonament restantă de Lei 300,00 plus taxele de manipulare de Lei 56,00.

Suma totală datorată acum este de 356,00 Lei. Te rugăm să achiți 356,00 Lei în decurs de 7 zile, cel târziu până pe 28.09.2025.

Plătește acum
Dacă nu poți să faci plata prin online, îți poți plăti datoria și prin transfer bancar în următorul cont bancar:

Deținătorul contului:
IBAN:
BIC/Swift-Code:
Institut de credit:
Sumă:
Referință:
Adresa băncii:
...................................................................................
UniCredit Bank
Lei 356,00
UniCreditBank
Kardinal-Faulhaber-Strasse 14
D-80333 Muenchen, Germany

Plata la zi este singura modalitate de a evita costurile suplimentare.
După încasarea plății, cazul va fi închis și nu vor mai surveni alte taxe suplimentare.
Reînnoirea automată aferentă abonamentului dumneavoastră a fost deja anulată. Puteți utiliza abonamentul dumneavoastră Premium până la încetarea perioadei de abonare sau puteți să vă ștergeti contul.
Găsești informații suplimentare în secțiunea de întrebări frecvente mai jos.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:19, 1 Octombrie 2025
Buna ziua

Trebuie sa vedeti termenii si conditiile pe care le-ati acceptat cand ati facut acel abonament.

Din cate inteleg, acest abonament se reinnoieste in fiecare luna. Daca s-a reinnoit automat, trebuie sa platiti si luna pentru care s-a reinnoit. Daca vreti sa renuntati la el, trebuie sa o faceti pana la data reinnoirii.

Pentru contractele la distanta nu e nevoie sa semnati fizic ceva.
Multumesc, am inteles
au mai fost plangeri anterioare pentru site-uri de dating de tip academic singles (le gasiti in forum). e o schema buna pentru proprietarul site-ului. singura varianta eficienta gasita este anularea cardului bancar si solicitarea unuia nou.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nici macar nu mai stiu cum am ajuns sa am un abonament premium la un astfel de site, cel mai probabil am accesat de curiozate cu multa vreme in urma, dar cu siguranta nu am solictat un abonament premium, mai ales ca nu sunt vreun pufam in d-ale internetului; legat de card, nu e nevoie sa solicitati neaparat blocarea cardului si sa va facetu unul nou, e suficient sa stergeti token-ul care se creeaza la orice plata online; acum depinde de banca, dar in aplicatie bancii de plati online, se cauta token-urile acolo unde sunt inregustrate cardurile si se sterg de acolo, astfel cel care a primit o plata online, nu mai poate solicita o noua plata; bine, exista si smecheri care au si alte mecanisme pentru asa ceva, dar daca banca ofera accesul online la acei token-i merita incercat inainte sa anulati un card; on cazul acestui site, am tot corespondat cu argumente si copii ale mesajelor si pana la urma au anulat asa-zisul abonament, dar a durat cateva luni toata povestea, de aceea eram pregatit sa apelez si la o cale prin justitie; din pacate legile sunt facute in asa fel incat orice escroc sa poata profita de ele; mie mi se pare incredibil cum se ajunge in aceasta situatie, cu un simplu click, fara o semnatura valabila, doar ca cineva iti arunca o lista de termeni si conditii pe care cel mai probabil nu o citeste nimeni, e adevarat, nu e OK sa nu citesti; totusi legal o semnatura, macar electronica, nu click-uri prin aplicatii trebuie sa constituie calea legala in orice contract, deci nu poate sa vina cineva sa spuna ca e normal ce se intampla, apropos de legi....iar U.E. ce sa zic, ca am verificat si ep acolo prin legislatie, e beton, pentru astfel de cazuri nu am vazut nimic concret, dar bine ca avem grija de amprenta de carbon...
numai bine si aveti grija pe ce dati click, escrocii asteapta la colt...
Cred că ați incurcat borcanele: sau sunteți cel păcălit, sau consultant, și mai apoi povestea cu tokenul nu stă în picioare . Mai încercați

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu un site! in data de 16. 11. 2020 am primit o înștiințare ... dani213 dani213 Am o problema! in data de 16. 11. 2020 am primit o instintare finala de plata care spune: Pe data de 09.11.2020 ți-am trimis un mesaj de reamintire privind ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)