RESPINGERE PENSIE ANTICIPATA : Am decizie de pensionare de respingere pe baza : Stagiu total de cotizare realizat : 41 ani, 1 luna, 29 zile. Stagiu contributiv : 34 ani, 4 luni, 3 zile. Stagiu asimilat : 6 ani, 1 luna, 1 zi. Stagiu necontributiv : 8 luni, 25 zile. Stagiu de cotizare contributiv pentru puncte de stabilitate : 9 ani, 4 luni, 3 zile. Am varsta de 60 de ani si o luna . Intrebarea mea este : Daca as intra in somaj 8 luni dupa legea actuala, s-ar considera perioada contributiva? ( Mi s-a spus de la Casa de pensii initial ca da, este contributiva, dupa care au revenit si mi-au zis ca nu este, ca intai trebuie sa fac 35 de ani contributie, si numai dupa aceea se poate considera somajul contributiv). Exista vreo modalitate de a iesi la pensie anticipata fara sa mai am contract de munca, avand in vedere varsta si faptul ca e aproape imposibil sa te mai angajeze cineva la varsta mea? (Contract de asigurari sociale in paralel cu somaj, cumparare de vechime, etc?)Va multumesc pentru eventualul raspuns!
Varsta pensionare
BADNIC4
Buna ziua,parintii mei au stagiu de cotizare pt pensie complet,respectiv mama nascuta in 17.8.1960-35 ani si 4 luni cotizatie si 3 ani si 6 luni grupa a.2.a ... (vezi toată discuția)