avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am urmatoarea situatie : decizie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am urmatoarea situatie : decizie de pensionare de ...

RESPINGERE PENSIE ANTICIPATA : Am decizie de pensionare de respingere pe baza : Stagiu total de cotizare realizat : 41 ani, 1 luna, 29 zile. Stagiu contributiv : 34 ani, 4 luni, 3 zile. Stagiu asimilat : 6 ani, 1 luna, 1 zi. Stagiu necontributiv : 8 luni, 25 zile. Stagiu de cotizare contributiv pentru puncte de stabilitate : 9 ani, 4 luni, 3 zile. Am varsta de 60 de ani si o luna . Intrebarea mea este : Daca as intra in somaj 8 luni dupa legea actuala, s-ar considera perioada contributiva? ( Mi s-a spus de la Casa de pensii initial ca da, este contributiva, dupa care au revenit si mi-au zis ca nu este, ca intai trebuie sa fac 35 de ani contributie, si numai dupa aceea se poate considera somajul contributiv). Exista vreo modalitate de a iesi la pensie anticipata fara sa mai am contract de munca, avand in vedere varsta si faptul ca e aproape imposibil sa te mai angajeze cineva la varsta mea? (Contract de asigurari sociale in paralel cu somaj, cumparare de vechime, etc?)Va multumesc pentru eventualul raspuns!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
DanutBogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare BADNIC4 BADNIC4 Buna ziua,parintii mei au stagiu de cotizare pt pensie complet,respectiv mama nascuta in 17.8.1960-35 ani si 4 luni cotizatie si 3 ani si 6 luni grupa a.2.a ... (vezi toată discuția)