avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am contestat o amenda contraventionala si am castigat. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am contestat o amenda contraventionala si am castigat. Intimatul ...

Am contestat o amenda contraventionala si am castigat.
Intimatul nu a facut apel.

"Ora estimata: 09:00
Complet: C 3 civil 2023
Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plângerea formulată de petentul xxx, în contradictoriu cu intimata MINISTERUL AFACERILOR INTERNE – JANDARMERIA ROMÂNĂ – INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE JANDARMI CONSTANŢA. Anulează procesul – verbal de constatare şi sanc?ionare a contraven?iilor seria JO nr. 2162006/17.03.2023. Dispune exonerarea petentului de la plata amenzii în cuantum de 300 lei. Ia act că petentul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Sectorului x Bucureşti. Pronunţată astăzi, 19.12.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 12474/2024 19.12.2024"

Am solicitat (prin recomandata) certificat de grefa care atesta ca hotararea a ramas definitiva la aceeasi adresa (alta decat cea de domiciliu) sau via email. Atat adresa fizica cat si adresa de email au fost folosite in comunicarea initiala cu instanta (inclusiv in plangerea contraventionala).
Au trecut cu mult peste 30 de zile si n-am primit nimic. Ce trebuie sa fac in acest caz? Prin email vad ca nu prea se poate comunica cu instanta...Mai trimit o solicitare prin recomandata?

Referitor la recuperarea contravalorii amenzii, pot face solicitare online catre IPJ Constanta si exista posibilitatea sa imi vireze banii intr-un cont bancar? Nu locuiesc in Jud. Constanta si nici nu vreau sa le vad fetele :)

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
ltpb, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:48, 23 Septembrie 2025
Ce bani de la IPJ Constanța ? Banii, dacă ați plătit legal și corect puteți sa-i recuperați de la primăria de care aparțineți, după ce va legalizati hotărârea ca definitivă și anexati cererii dvs. o copie după acea hotărâre legalizata.
[ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat, apel pierdut emipop2892 emipop2892 Buna ziua, Anul trecut am dat in judecata Inspectoratul de politie judetean Timis pentru un proces de verbal care este nul. Am castigat procesul. Au ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli ... Viorel Olaru Viorel Olaru Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli de judecata dar respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 ... (vezi toată discuția)
Raspuns plangere contraventionala Greg30 Greg30 02.05.2018 Ora estimata: 09:00 Complet: C22C Tip solutie: Admite in parte plângerea Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contraven?ională ... (vezi toată discuția)