avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un contract de vânzare-cumpărare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere ...

Bună seara
Am un contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere fica-mama/ tata care a decedat de când eram micuța și suntem mai mulți frații iar niciunul nu a vrut să o întrețină iar mama a spus timp de 2 ani hai sa iți fac acte hai sa iți fac acte eu o mai ajutam și ii făcusem ceva condiții gard etc și pana la urma am fost de-acord și am făcut actele de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere am hotărât să îi fac o casă cu condiții baie bucătărie cameră hol și am ridicat și eu o casă pentru mine amândouă case fiind proiect pe numele meu acum de când am terminat casă ei la cheie au început nemulțumirile din partea ei că vrea mai mulți bani pe lună să ceară din ce în ce mai mult și tot îmi spune de contract eu cu frați nu mai vorbesc deoarece am început sa fac casele și nu am mai putut să îi ajut cu bani când aveau nevoie și au întorso pe mama împotriva mea întrebarea mea e ce e de făcut pot să renunț la actele de întreținere și să fac contract de vânzare cumpărare pe terenul unde am eu casă mea și să dau bani pe terenul acela vreau doar liniște

Specific că muncesc în străinătate și frați umblă în casa mea când vor și spune că nu e încă proprietatea mea și pot face ce vor
Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
Golen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Golen , utilizator 17:03, 26 Septembrie 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere se poate face doar in instanta si doar la cererea mamei dvs care trebuie sa dovedeasca ca nu ati respectat clauza. Sfatul meu este sa rabdati si sa strangeti probe. In situatia in care s-ar anula contractul, cu siguranta mama nu va va mai vinde terenul si intrati in alte probleme. In privinta fratilor , eu le-as da mesaj pe tel ca pana la data de.... sa elibereze spatiile ocupate pe proprietatea dvs . Daca nu respecta acest termen, va adresati cu o plangere la sectia de politie in baza art. 224 CP - violare de domiciliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Total de acord cu acest sfat! Iar din cele spuse de dvs. nu sunt motive imputabile dvs. de anulare a contractului, păreți a fi o fiică bună și proprietar al terenului și al celor două case.
Frații dvs. dacă vor să își vadă mama, o pot invita acasă la ei, pe rând. Altfel, în vizită pe proprietatea dvs. când sunteți și dvs. în țară sau, în lipsă, doar cu respectarea condițiilor dvs.
Mesaj pe telefon fraților dvs., politicos dar ferm. Și mamei, deasemenea, cu calm și răbdare, rugămintea de a-și vizita copiii la ei acasă, ori de a primi vizitele lor doar cu respectarea unor limite stabilite de dvs., ca să nu fie nevoie să vă adresați poliției.
Dacă nu sunt de acord cu condițiile dvs., cereți fraților și mamei să vă despăgubească pentru cheltuielile făcute cu cele două case, reziliați contractul și lăsați-o pe mama în grija celorlalți copii ai ei, care sunt în țară și par destul de prezenți în viața ei. Doar așa este corect să aibă acces necondiționat la cele două case.

noutate a scris:

Anularea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere se poate face doar in instanta si doar la cererea mamei dvs care trebuie sa dovedeasca ca nu ati respectat clauza. Sfatul meu este sa rabdati si sa strangeti probe. In situatia in care s-ar anula contractul, cu siguranta mama nu va va mai vinde terenul si intrati in alte probleme. In privinta fratilor , eu le-as da mesaj pe tel ca pana la data de.... sa elibereze spatiile ocupate pe proprietatea dvs . Daca nu respecta acest termen, va adresati cu o plangere la sectia de politie in baza art. 224 CP - violare de domiciliu.

Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
herminast, utilizator
Mulțumesc tuturor pentru sfaturi parțial din frații vor să renunț asta își doresc la tot ce am făcut și investit că na după vorba lor sunt 70.000€ cine poate câștiga 2 case peste noapte fără muncă atunci când cădea casa pe mama și o ploua în casa nu avea nevoie că nu putea să vândă că se împărțea bani și erau puțini pentru ei acum are mai mulți bani de câștigat și
am să mă gândesc la ce își doresc ei știu că, cine e corect niciodată nu va câștiga sau cine muncește mai mult șeful va da mai mult de muncă
Acum le-am dat motiv să găsească drumul spre casa mamei mele.
Binele se uită întotdeauna!
Mulțumesc tuturor
Mulțumesc tuturor pentru sfaturi și pentru timpul acordat, zi bună să aveti!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de renta viagera psiholog_elena psiholog_elena Buna ziua, as dori sa intreb un avocat pentru a-mi explica situatia in care ma aflu. Parintii mei au impreuna o casa si un teren. Tatal a murit iar prin ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere stefantis stefantis Buna ziua, va supun atentiei o problema pe care nu stiu sa mi-o explic. Suntem 2 frati. Mama a achizitionat un apartament dupa moartea tatalui. Fratele meu ... (vezi toată discuția)