avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un tată care de 9 ani nu a căutat copilul nu vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un tată care de 9 ani nu a căutat copilul nu vrea să dea acordul ...

Un tată care de 9 ani nu a căutat copilul nu vrea să dea acordul că acesta să participe la Erasmus cu școala unde studiază. Ce este de făcut în acest caz? Copilul a obținut un punctaj mate și ar fii pt el un ajutor in carieră. Părinții sunt divorțați și copilul are 16 ani și 11 luni. Ar trebui să meargă 2 săptămâni în Spania
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:13, 26 Septembrie 2025
Buna ziua

Numai pe cale judiciara. Daca este urgent, puteti cere asta prin ordonanta presedintiala.

Exista precente in care instantele au suplinit acordul parintilor. Vedeti un exemplu mai jos.

[ link extern ]
Se rezolva prin proces.
Apelati urgent la avocat căci magistrații sunt în greva și trebuie abilitate avocatiala.
Cautati avocat care sa va facă repede sesizarea instantei și nu în 2-3 săptămâni. Avocatii nu sunt în grevă.
La alții poate dura și 1-2 luni din ce am văzut ca se scrie pe forum și după ce mai zic unii oameni nemulțumiți.

București 2025
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Suplinirea consimțământului în instanță prin ordonanță președințială. Puteți formula și o cerere pe fond pentru exercitarea exclusivă a autorității părintești, motivat de lipsa de interes și de comunicare a tatălui, dar dat fiind că minorul are aproape 18 ani probabil că nu este de interes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți-i o înștiințare în scris, dați-i un termen după care mergeți în instanță, îi scrieți cât îl va costa la final avocatul și tot dosarul și că nu sunt șanse reale ca o instanță să nu îi permită copilului ieșirea din țară. Uneori, dacă tonul este serios, revine asupra deciziei. Sigur, ar ajuta să fie transmisă printr-un profesionist, făcută de un avocat, dar încercați oricum. Mare grijă că în instanță durează 1-4 săptămâni, depinde cât de bine faceți acțiunea.
Nu e nevoie sa pierdeti timp prin instanta.

În cazul minorilor care se deplasează în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale, este necesar doar acordul unuia dintre părinți.

În acest sens, însoțitorul trebuie să prezinte la controlul de frontieră documente doveditoare privind participarea minorului la studii sau concursuri oficiale în străinătate, emise de instituția organizatoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfășura studiile sau concursurile oficiale - în original și copie (care vor rămâne la Punctul de Trecere a Frontierei).

Gasiti aceste date pe site-ul politiei de frontiera - pct 7 - link ul atasat [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru o bursa erasmus...in cazul in care ia interviul....trebuie sa plece in grecia...pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta ... Alina Lupu Alina Lupu Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria. Problema este ca tatăl este ... (vezi toată discuția)
Acord parasire tara pentru minori costel_or@yahoo.com costel_or@yahoo.com Buna dimineata! Ma numesc Nicu si am urmatoarea situatie. Eu sunt plecat din tara, pentru cateva luni, cu contingentul militar din care fac parte. In acest ... (vezi toată discuția)