avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA O persoana fizica a mostenit 3 terenuri construibile ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

O persoana fizica a mostenit 3 terenuri construibile și doreste sa le vanda

O persoana fizica a mostenit 3 terenuri construibile. Doreste sa le vanda. Trebuie sa se inregistreze ca platitor de TVA? Valoarea lor depaseste 500.000 euro. Mentionez ca este activitate ocazionala, nu economica.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:10, 25 Septembrie 2025
Buna ziua

Nu, vanzarea de bunuri din patrimoniul propriu nu este fapt de comert.

Asta nu inseamna insa ca ANAF nu poate interpreta aceste vanzari in mod diferit. Din pacate inspectorii ANAF nu se uita si la modul de dobandire. Insa, daca primeste notificare, cu documentele din care rezulta ca acele terenuri sunt mostenire se prezinta la ANAF si clarifica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va solicit sprijinul in urmatoarea speta, "persoana ... Cristina.Tudor2 Cristina.Tudor2 Buna ziua. Va solicit sprijinul in urmatoarea speta, \"Persoana fizica romana, rezidenta in Romania, pensionara-66 de ani, mosteneste un apartament dupa ... (vezi toată discuția)
Regim vanzare teren lotizat TheodorM TheodorM Buna ziua! Detin un teren intravilan de 2500mp achizitionat in anul 2001, in ideea construirii unei case personale cand mi-as fi permis. In 2018, m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)