avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea este nascuta in 27.07.1971, s-a angajat cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea este nascuta in 27.07.1971, s-a angajat cu ...

Buna ziua,
Mama mea este nascuta in 27.07.1971, s-a angajat cu contract de munca in 07.10.1988 si a lucrat fara intrerupere pana in prezent(este inca angajata).
In toata aceasta perioada a avut 10 luni concediu medical si a nascut si crescut un singur copil.
Cand se poate pensiona la limita de varsta si cand se poate pensiona anticipat?
Dupa pensionarea anticipata mai poate lucra cu contract de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:06, 25 Septembrie 2025
Mama dvs. are varsta standard de pensionare la 65 ani , si un stagiu complet de cotizare de 35 ani . Anticipat , se poate pensiona cu cel mult 5 ani mai devreme , la 60 ani ( in 2031 ) . Daca va avea cu cel putin 5 ani peste stagiul complet de cotizare , la 60 ani va intra direct in pensia la limita de varsta . Daca nu va avea cei 5 ani in plus ( ci mai putin ) , si daca datele dvs. sunt corecte , va intra in pensie anticipata , care este cu penalizare . In pensie anticipata fiind , nu poate lucra cu CIM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? ContSters90070 ContSters90070 Sunt nascut in decembrie 1955 si lucrez din septembrie 1979, fara intrerupere. Nu am grupe speciale. Cand pot iesi cel mai devreme la pensie (anticipat, sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare ... olteanutinca olteanutinca Buna ziua ! Potrivit noii legi a pensiilor,as avea o intrebare cu privire la pensionarea anticipata .Am 52 de ani ,si 30 de ani de vechime contributivi .Cand ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala MariaBufnea MariaBufnea Buna ziua! Sunt nascuta in 12 mai 1970, lucrez din septembrie 1995 si m ar interesa la cati ani as putea iesi la pensie anticipata partiala. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)