avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Sunt nascut in decembrie 1955 si lucrez din septembrie 1979, fara intrerupere.
Nu am grupe speciale. Cand pot iesi cel mai devreme la pensie (anticipat, sau alt mod)? Care este valoarea pensiei in acest caz (orientativ)?
Astept raspunsum Dvs. si va multumesc/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:41, 5 Iunie 2012
Pensie limita de varsta: la implinirea a 65 de ani

Pensie anticipata partiala: la implinirea a 60 de ani (maximum de reducere - 5 ani, dar cu penalizare de 45% din valoarea pensiei)

Pensie anticipata (fara penalizare): nu aveti dreptul, v-ar trebui cel putin 43 de ani de stagiu efectiv

Valoarea pensiei depinde de nivelul veniturilor pe care le-ati avut, nu se poate face o estimare fara acestea.
multumesc pt raspuns 1
1. Pentru un barbat nascut in 1955 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta la 65 de ani daca aveti un stagiu de cotizare de 15 ani;
- pensie anticipata (fara diminuare0 la 60 de ani daca veti avea un stagiu de cotizare de 43 de ani;
- pensie anticipata partiala la 60 de ani daca veti avea un stagiu de cotizare de 35 de ani.

3. Din datele prezentate de dvs., in septembrie anul acesta veti avea un stagiu de cotizare de 33 de ani.

4. - Cuantumul pensiei nu il putem calcula deoarece este migalos si are in vedere veniturile lunare din toti cei 33 de ani.
- Punctajul mediu anual al dvs. va i calculat printr-un program informatic de catre Casa de Pensii.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ispa ispa Buna seara si Hristos a Inviat, e vorba de sotul meu, si avem cateva intrebari la care am aprecia raspunsurile dvs. Gen: M Data nasterii: 06.12.1952 ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ginutza 1955 ginutza 1955 Sunt nascuta(F) in 1955 luna Dec.ziua28 cand pot iesi la pensie (anticipat sau partial anticipat) si cu ce penalizare?Mentionez ca am o vechime de 38 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor rupa rupa am 58 ani si 7 luni ( n.13 /09 / 1955 ) in luna septembrie implinesc 59 ani ,nu sint salariat si nici pensionar . am 37 ani de munca ,din care 8 ani gr. 2 ... (vezi toată discuția)