Sunt nascut in decembrie 1955 si lucrez din septembrie 1979, fara intrerupere.
Nu am grupe speciale. Cand pot iesi cel mai devreme la pensie (anticipat, sau alt mod)? Care este valoarea pensiei in acest caz (orientativ)?
Astept raspunsum Dvs. si va multumesc/
1. Pentru un barbat nascut in 1955 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
2. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta la 65 de ani daca aveti un stagiu de cotizare de 15 ani;
- pensie anticipata (fara diminuare0 la 60 de ani daca veti avea un stagiu de cotizare de 43 de ani;
- pensie anticipata partiala la 60 de ani daca veti avea un stagiu de cotizare de 35 de ani.
3. Din datele prezentate de dvs., in septembrie anul acesta veti avea un stagiu de cotizare de 33 de ani.
4. - Cuantumul pensiei nu il putem calcula deoarece este migalos si are in vedere veniturile lunare din toti cei 33 de ani.
- Punctajul mediu anual al dvs. va i calculat printr-un program informatic de catre Casa de Pensii.
Legea pensiilor
rupa
am 58 ani si 7 luni ( n.13 /09 / 1955 ) in luna septembrie implinesc 59 ani ,nu sint salariat si nici pensionar . am 37 ani de munca ,din care 8 ani gr. 2 ... (vezi toată discuția)