avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cand faci o repozitionare virtuala a unui imobil esti ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cand faci o repozitionare virtuala a unui imobil esti obligat ...

Cand faci o repozitionare virtuala a unui imobil esti obligat sa remasori intregul imobil . si sa pui la biroul de carte si masuratorile , caiet de teren, calcule , sau este deajuns sa determini tu sau cel cu care te suprapui doua sau rei puncte fixe pe perimetru lui , respingerea repozitionari a inspectorului de BCPI poate fi considerata abuz in serrvici mai ales ca doar ca te chiama X si nu Y face acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
virgil1950, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 12:25, 26 Septembrie 2025
1. Da. Trebuie remasurat intreg imobilul.
2. Imobilul trebuie remasurat de un topograf autorizat, si exista o documentatie specifica, care trebuie sa contina cateva elemente.
3. Nu este considerat abuz respingerea lucrarii, daca respingerea a avut motiv intemeiat.
De ce trebuie trebuie remasurat intregul imobil cand el se suprapune virtual e o portiune mica , si imobilul nu sufera nicio modificare a formei ci doar o mica translatare eventual o rotire pe cateva poncte de reper date pe conturul lui in teren , care este articolul din regulament care ma obliga sa remasor intregul imobil?
Motivul respingeri ne remasurarea intregului teren si repozitionarea doar pe 5 puncte de reper date de cel cu care ma suprapun ( persoana autorizata de ANCPI)
Motivul respingeri e a ma sicana pentru ca m-am certat mai demult cu inspectorul , fiecare birou cadastral, fiecare inspector este autostapan si face dupa cum ii comanda muschi lui
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
virgil1950, utilizator
Eu v-am dat raspunsul correct. A-ti primit respingere pentru ca nu s-a intocmit lucrarea corect. Cititi in Ordinul 600/2023 exact ce inseamna repozitionarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)