avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca tatăl încearcă să îl influențeze pe copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca tatăl încearcă să îl influențeze pe copil cu bunuri ...

Daca tatăl încearcă să îl infuienteze pe copil cu bunuri materiale cum pot proceda ,la 13 ani nu mi se pare normal un copil să dețină card și să facă chetuili ne justificate sau necontrolate
Menționez faptul că suntem divorțați iar copilul este crescut și educat de mine ca mama ,tatal locuiește în altă țară și îl vizitează o dată sau de două ori pe an.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
Oana Tansa1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:00, 26 Septembrie 2025
Aveti custodie comuna sau exclusiva?
Este o situatie delicata...fiecare parinte poate vedea lucrurile in mod diferit. Dvs puteti sa stiti daca face din dragoste mare fata de copil pe care il vede rar din cauza faptului ca nu locuieste in tara sau vrea sa-l alieneze parental?
Ar fi ideal sa purtati o discutie cu tatal si sa-i spuneti ca ma bine ii face un cont pe numele copilului in care sa puna banii iar la 18 sa i dea cadou.
Avem custodie comuna ,daca această absență a lui ca tata ar fi recunoscută prin lucruri scumpe ,de ce nu a făcut asta din totdeauna ,de ce face acum după 8 ani in care nu a contribuit cu nimic decât minimul de pensie alimentara ,copil în toți ani astea a mâncat a mers la școală și face sport de performanta asta înseamnă cheltuiala care putea sa fie susținută și de el din totdeauna,acum
Nu contest iubirea lui față de copil ,dar consider că aceste subiecte trebuiesc discutate că și părinți ,el refuza sa comunice cu mine din cauza faptului că eu sunt căsătorită și am o familie normala . Undeva nu e normal să învețe copilul sa ascunde de mine anumite aspecte ,in caz de ceva eu răspund de acest copil și dacă influenta lui este una negativă cine va a avea de suferit ,copilul . Legal cred că ar trebui sa existe o metoda care sa nu ducă la deteriorarea educație pe care acest copil a primit-o din toate punctele de vedere. Îl simt pe copil manipulat și cumpărat,m-am gândit chiar și la o vizita la un psiholog sa mă asigur că lucrurile nu vor ajunge în altă direcție pentru el ,la 13 ani eu consider că drumul lui spre viitor poate fi distrus din acțiuni greșite .

MYRA CIMPEAN a scris:

Aveti custodie comuna sau exclusiva?
Este o situatie delicata...fiecare parinte poate vedea lucrurile in mod diferit. Dvs puteti sa stiti daca face din dragoste mare fata de copil pe care il vede rar din cauza faptului ca nu locuieste in tara sau vrea sa-l alieneze parental?
Ar fi ideal sa purtati o discutie cu tatal si sa-i spuneti ca ma bine ii face un cont pe numele copilului in care sa puna banii iar la 18 sa i dea cadou.

Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
Oana Tansa1991, utilizator
În nici o situație normală, părintele nerezident, NU va putea avea o influență negativă (nici să vrea), asupra copilului în defavoarea părintelui rezident.
Copilul are dreptul legal să exercite legături personale cu părintele nerezident, și să beneficieze de ajutor material, socializare și afecțiune părintească.
Deja e aproape de vârsta când va primi BULETIN de identitate, iar de la această vârstă are jumătate de capacitate de exercițiu.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
Dapix, utilizator
Cred ca o discutie trebuie purtata cu tatal copilului si agreate anumite puncte comune in educatia lui.. Cardul pentru minor poate fi setat la o anumita valoare a cumparaturilor, se cere aprobare parinte peste o anumita valoare, solutii exista. Cumva pe card poate fi urmarita si destinatia banilor, ceea ce in cazul unor bani cash nu s epoate.

De asemenea, dvs puteti discuta cu minorul toate aceste aspecte, atat ca educatie financiara cat si ca implicatii emotionale, cu atentie si consideratie pentru sentimentele lui. Il puteti intreba ce isi doreste, ce simte ca ii trebuie, de ce valoare pot fi cumparaturile, distinctie intre cheltuielile necesare, utile, si cele de pura placere, desi asta trebuia demult implementata si inteleasa.

In plus, copii au astazi carduri de la 11-12 ani, e posibil ca si multi colegi ai lui sa aiba si asta sa faca cumva parte din modul lui de a se integra social.

Cumva discutia tine de modalitatea de crestere si de implementare a unor valori si mai putin de o disputa juridica in instanta, cu execeptia situatiei in care vorbim de sume excesiv de mari care pot duce la comportamente nedorite si la pierderea controlului parental.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Michkaela Michkaela Buna ziua, Am un copil in varsta de 7 ani care a venit pe lume dupa divortul meu de fostul sot. Tatal copilului a recunoscut copilul si ne ajuta financiar ... (vezi toată discuția)
Relatii conflictuale parinti custodie comuna tapul ispasitor tapul ispasitor Buna ziua, Va scriu in calitate de parinte rezident cu copil in varsta de 6 ani, avand custodie comuna, divort la notar, program bine perfectat de relatii ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)