avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pe data de 25 septembrie am primit înștiințarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pe data de 25 septembrie am primit înștiințarea ...

Buna ziua, pe date de 25 septembrie am primit înștiințarea predarii permisului pentru adunarea a 15 puncte. In urma cu 3 săptămâni am fost oprit si mi au fost acordate 6 puncte de penalizare pentru intoarcere pe linie dubla discontinua, neexistând nici un indicator care ar interzice lucrul asta, in procesul verbal mi a scris ca am intors pe continuă menționând ca am facut o "românească", in fine, la moment nu am facut contestatie pentru ca aveam 8 puncte din trecut care am crezut ca au expirat, dar expira abia peste o săptămână, la momentul actual au trecut cele 15 zile disponibile pentru contestatie, mai exista vreo variantă pentru a rămâne cu permisul in buzunar?
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
CristiDMC, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:17, 27 Septembrie 2025
1. Daca au trecut cele 15 zile, nu mai exista alta posibilitate.
2. Linia dubla discontinua e destul de rara, se foloseste pentru a marca benzile cu circulatie reversibila si exista obligatoriu si acel sistem de semnalizare luminoasa.
Articolul 56
(1) Când deasupra benzilor de circulație sunt instalate dispozitive care emit semnale roșii și verzi, acestea sunt destinate semnalizării benzilor cu circulație reversibilă. Semnalul rosu, având forma a două bare încrucișate, interzice accesul vehiculelor pe banda deasupra căreia se găsește, iar semnalul verde, de forma unei săgeți cu vârful în jos, permite intrarea vehiculelor și circulația pe acea bandă.
(2) Semnalul luminos intermediar care are forma unei sau unor săgeți de culoare galbenă ori albă cu vârful orientat către dreapta sau stânga jos anunță schimbarea semnalului verde, în cazul benzilor cu circulație reversibilă, ori faptul că banda deasupra căreia se află este pe punctul de a fi închisă circulației conducătorilor cărora li se adresează, aceștia fiind obligați să se deplaseze pe banda sau benzile indicate de săgeți.
Articolul 79
(1) Marcajul cu linie discontinuă poate fi simplu sau dublu și se folosește în următoarele situații:
....................................
b) marcajul cu linie discontinuă dublă, pentru delimitarea benzilor reversibile. Pe asemenea benzi marcajul este însoțit de dispozitive luminoase speciale prevăzute la art. 56.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog, un raspuns. mi-a fost retinut permisul de ... StefanSNA StefanSNA Buna ziua. Va rog, un raspuns. Mi-a fost retinut permisul de conducere categoria B, pentru depasire pe linie continua dubla. Insa lucrurile nu stau exact asa . ... (vezi toată discuția)
Bulevardul ghencea ChristianAndreea ChristianAndreea Daca o patre a carosabilului are 5 m latime pe un sens , se poate considera o banda sau doua .? Mentionez ca nu este marcata, decat axa drumului care ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)