Buna ziua am și eu o întrebare în urmă cu o luna am avut un accident mia sărit pe capota mașini o persoană necunoscută la esire din Brestovăț jud Timiș miau suspendat dreptul de a conduce dar permisul când m-am dus a doua zi sal predau șeful secției de poliție mia dat înapoi permisul fizic fara nicio dovadă sau înștiințare eu n-am știut că nu am voie să mai conducă când mia dat permisul după 2 ore mia zis că trebuie să mă ducă pe arest 24 de ore am făcut 24 de ore de arest și după 2 săptămâni am mers cu mașina în oraș și mau oprit un control de rutină mia cerut actele ci permis etc și mau găsit cu permisul suspendat dar eu fizic îl aveam la mine deci l-am predat miau dat permisul înapoi și așa m-am ales cu un al doilea dosar penal pentru conducere fără permis mă poate face cineva să înțeleg ce se întâmplă?
Bună dimineața! În primul rând, măsura retinerii pe 24 de ore se ia de regulă la fugă de la locul accidentului și nu pentru accidente simple. În al doilea rând, bănuiesc că sunteți sub control judiciar și e posibil să aveți unele obligații sau restricții. Cu privire la împrejurarea că ati fost să predați permisul și nu a fost luat de către polițiști, ar putea fi invocată în apărarea dumneavoastră o eroare de fapt (în teorie). Trebuie citite cu atenție toate actele întocmite de către polițiști, procuror sau instanta de judecată (dacă ați fost dus pentru luarea unei măsuri preventive). În orice caz, consider că aveți nevoie neapărat de un avocat cu experiență în penal.