avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cadre didactice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cadre didactice

Bună seara. Vă rog să îmi spuneți, dacă în Legea "Bolojan" (din august 2025), există un articol în baza căruia, cadrele didactice active, care au depășit vârsta de pensionare, dar își doresc să rămână la catedră (fiind vorba de continuitate la clasă fiind an terminal de ciclu primar - clasa a IV a), sunt obligate să plece în pensie, deși pot munci până la vârsta de 70 ani.

Alte discuții în legătură

Sunt profesor, am posibilitatea să ies la pensie Sorin2023 Sorin2023 Sunt profesor, am posibilitatea să ies la pensie, aș dori să fac asta însă să mai rămân în sistem până duc actuala clasă la finalul ciclului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la data de 1 septembrie 2025 implinesc varsta de ... Giny03.63 Giny03.63 Bună ziua! La data de 1 septembrie 2025 implinesc varsta de pensionare. Sunt profesor suplinitor calificat, care am susținut 10 examene de titularizare in ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii de pensionare - personal didactic de predare profesor_10 profesor_10 Potrivit metodologiei privind mobilitatea personalului didactic de predare, cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de pensionare la 1 septembrie 2025, ... (vezi toată discuția)