Bună ziua!
La data de 1 septembrie 2025 implinesc varsta de pensionare.
Sunt profesor suplinitor calificat, care am susținut 10 examene de titularizare in ultimii 22 de ani, toate cu medii peste 7, dar pt ca nu au fost posturi cu perioadă de 4 ani, nu am putut sa ma titularizez.
Intrebarea mea este:de ce un profesor suplinitor nu poate să predea in continuare dupa varsta de pensionare, comparativ cu un titular?
Cu ce este mai presus titularul, care a avut șansa să fie scose posturi vacante, si care in unele cazuri a sustinut un singur examen de titularizare, sau s-a titularizat cu nota 5, a fost o perioada când s-a facut acest lucru, comparativ cu profesorul suplinitor care a susținut examene de titularizare din 2 in 2 ani sau chiar pe fiecare an?
Personalul didactic de predare titular din învățământul preuniversitar căruia nu i s-a emis decizia de pensionare poate fi menținut, la cerere, anual, ca titular în funcția didactică, și peste vârsta standard de pensionare, până la vârsta de 70 de ani.
Este extras din prevederea din Legea 198/2023 ..adica, textul care nu da voie profesorului suplinitor sa nu fie mentinut in functie.
Dreptul la pensie
dislexic
dreptul la pensie este un drept discretionar. la implinirea varstei legale de pensionare cel in cauza are dreptul de a-si continua activitatea sau de a iesi la ... (vezi toată discuția)