avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am facut un PFA + toate autorizatiile necesare pentru ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am facut un PFA + toate autorizatiile necesare pentru a face ...

Am facut un PFA + toate autorizatiile necesare pentru a face ridesharing. Se da urmatoarea situatie. Tata ar vrea si el sa incerce sa faca ridesharing. Din cate am inteles nu ii pot comoda masina sa poata sa faca si el ridesharing pe masina mea. Eu fac ridesharing cu pauze, avand si un job principal. Pauze insemnand de cel putin 2 luni maxim 4, sa zic o medie de 3. Cum ar putea tata sa faca ridesharing folosind masina mea?
Nu as vrea sa il angajez la PFA pentru ca la ce calcule am facut eu ajungem sa platim statul ca vrem sa facem o afacere a noastra part time. Venitul brut lunar al lui va fii undeva, mediu calculat de 8000 de lei pe luna. La flota partenera nu vrea. Cum este mai optim sa isi faca si el PFA si sa ii inchiriez masina pe perioada in care nu fac eu ridesharing sau sa facem un SRL, amandoi administratori de firma?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:56, 29 Septembrie 2025
Eu cred ca o varianta optima ar fi inființarea unui SRL comun. SRL-ul devine operator de transport alternativ și înscrie autoturismul ca bun al firmei (proprietate, leasing, sau închiriere de la dvs.).
Amândoi puteți figura ca administratori și angajați/colaboratori ai firmei.
Venitul brut de 8.000 lei/lună poate fi optimizat fiscal prin deduceri de cheltuieli (combustibil, reparații, taxe platformă).
Impozitarea la SRL este 1% pe venituri dacă există cel puțin un angajat, plus impozit pe dividende (8% și eventual CASS dacă depășiți plafonul de 6 salarii minime brute pe economie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport persoane Kar8on Kar8on Vreau sa fac o mica afacere de transport persoane. O sa achizitionez o masina de 8+1 locuri s-h. Asi vrea sa stiu cum este mai bine sa fac un srl sau un pfa. ... (vezi toată discuția)
Cea mai convenabila solutie+lamuriri hopeless1 hopeless1 sa zicem am 5masini cumparate pe numele meu si vreau sa le inchiriez la o firma. care ar fi cea mai avantajoasa solutie? si legala normal? sa-mi fac PFA? sau ... (vezi toată discuția)
Comparație între pfa și srl-d? DannyRitiu DannyRitiu Bună ziua, Am văzut comparații între SRL și PFA, dar aș dori să văd o comparație între SRL-D și PFA. Vă spun și ... (vezi toată discuția)