avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.A fost adusă sora mea imobilizată la pat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.A fost adusă sora mea imobilizată la pat din cămin ...

Buna ziua.A fost adusă sora mea imobilizată la pat din cămin la mine întrucât eu am făcut acum doi ani domiciliu ei la mine,căci rămăsese a nimănui pe drumuri.Are două fete in Italia care niciodată nu au contribuit cu nimic pentru întreținerea ei și nici nu vor să i recunoască drept mama lor.Ele au fost crescute de părinții noștri care au fost în viață.Este foarte greu cu ea ,eu am mari probleme cu sănătatea,am și eu o vârstă ,66ani și abia merg nu pot sub nici o forma sa mă ocup de ea,am și o fată cu dizabilități iar cei de la DGASPC,nu vor să mă ajute sub nici o forma .Eu nu am nici bani ,nici cunoștințe cum se obișnuiește in zilele noastre.Ce mă sfătuiti ,va rog sa fac in sensul acesta??? Mulțumesc, anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:34, 30 Septembrie 2025
În primul rand ar trebui sa faceți demersuri pt ca sora dvs sa fie încadrată într un grad de handicap și sa obțină indemnizatia corespunzatoare,.Dacă are și pensie cu ajutorul respectiv puteți sa acoperiți costurile unui azil sau sa o instalați undeva la tara și sa găsiți o femeie care sa va ajute.Sunt multe de discutat dacs are discernământ, dacă nu are ,de analizat o eventuala acțiune prin care fetele sa fie obligate sa contribuie financiar etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie date în judecată fetele(copii) ei, ca să fie obligate(obligați) să-i plătească pensie de întreținere conform legii din Codul civil.
Soluții sunt, dar trebuie să se ocupe cineva dispus să ajute și să facă un bine.
Însă trebuie cineva din familie isteț și abil.
Copii ei pot răspune și penal, dacă refuză să-și întrețină mama.

Aproape toată responsabilitatea pică pe copii ei în această situație.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urmă cu 6 ani după ce a decedat soțul surorii mele, aceasta ... Doinita Ostahie Doinita Ostahie In urmă cu 6 ani după ce a decedat soțul surorii mele, aceasta a fost scoasă de strănepoții soțului ei .Ea era imobilizată la pat și a fost chemata ... (vezi toată discuția)
Despre testament Dora21 Dora21 Buna ziua ! Am o mare rugaminte ! Pana reusesc sa ma “redresez” financiar, si sa consult direct un avocat/notar, ma poate ajuta cineva, de pe ... (vezi toată discuția)
Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)