avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Vin si eu cu o întrebare. Am fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Vin si eu cu o întrebare. Am fost sancționat cu ...

Bună ziua. Vin si eu cu o întrebare. Am fost sancționat cu amenda pentru depășirea vitezei de circulație. Pe pv este trecut ca si loc localitatea Baia km 233, dar în realitate km 233 se afla în afara localității la circa 5 km de localitatea. Pot face contestație la pv ??
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:54, 1 Octombrie 2025
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, diferența între „în localitate” și „în afara localității” este esențială – limitele legale de viteză diferă (50 km/h în localitate, 90/100/130 km/h în afara localității, în funcție de drum și categorie de autovehicul).
Dacă în realitate ați fost surprins la km 233, dar acesta este în afara localității, iar polițistul a menționat eronat „localitatea Baia km 233”, atunci sancțiunea aplicată este viciată si astfel instanța poate dispune anularea procesului-verbal dacă apreciază că mențiunea greșită privind locul a condus la o sancțiune nelegală (viteza maximă admisă fiind alta).
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incalcarea art. 121 alin 1 din RA a OUG 195/2002 trebuie probata tehnic (si de obicei politia depune la dosar proba) , adica va trebui sa existe o inregistrare a faptei care sa arate depasirea limitei de viteza si in ce loc (teoretic in localitate, daca asa e scris in PV).Doar daca politia nu poate proba acest lucru, instanta va tine cont de mentiunea acelui "km 233" , aflat in afara localitatii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 ... AdrianMarcu AdrianMarcu Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 km/h în limita vitezei de 50 km/h asa a scris agentul constatator, în realitate nu exista ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Locul faptei inscris gresit in pv radustraton radustraton Buna seara, In data de 11.07.2021 am fost surprins cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de 60km/h din afara unei localitati ceea ce a dus la ... (vezi toată discuția)