avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarii sunt decedați, au trei copii din care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarii sunt decedați, au trei copii din care unul este ...

Proprietarii sunt decedați, au trei copii din care unul este decedat și este fiu doar de pe tata. Fiul decedat mai are încă doi frați de pe mamă. Ei fac parte la moștenire?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:09, 1 Octombrie 2025
La moștenirea bunurilor proprietarilor decedați participă doar copiii lor direcți și, prin reprezentare, descendenții acestora. Frații de pe mamă ai fiului decedat nu intră în masa succesorală, pentru că nu au legătură de filiație cu proprietarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, aș avea și eu o întrebare? o familie din 3 membri ... Lilia.86 Lilia.86 Bună seara, aș avea și eu o întrebare? O familie din 3 membri au decedat toți( tata, mama și fiu). În cazul de față cine este moștenitorul? Țin să ... (vezi toată discuția)
Succesiune / vanzare intre rude grad i djkt2 djkt2 Buna ziua, Tatal meu este decedat, pe contractul casei sunt trecuti atat el cat si mama inca in viata. Mama nu s-a ocupat de succesiune, nu a avut bani. Daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu o intrebare, daca avem o situație cu un ... Deniss134 Deniss134 Buna seara! Am si eu o intrebare, daca avem o situație cu un tata decedat, succesiune facuta dupa tata, moștenitori fiind cei 2 copii minori, apoi a decedat ... (vezi toată discuția)