avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa va intreb pt cedarea a unei parti din teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa va intreb pt cedarea a unei parti din teren

Buna ziua!vreau sa va intreb pt cedarea a unei parti din teren particular primarie pt drum public, ca proprietar am dreptul la despagubire din partea primarie?am act de proprietate care mentioneaza faptul ca terenul pe care este drum este al meu.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:37, 3 Octombrie 2025
Bună ziua,

Dreptul de proprietate este al dumneavoastră și sunteți obligat să vă ocupați de acea parte din teren. Fie primăria apelează la procedura exproprierii și atunci aveți dreptul la despăgubiri, fie dumneavoastră le donați pur și simplu, iar donația nu presupune nicio despăgubire.
Ar fi util să discutați cu un avocat, eventual să vă însoțească la discuțiile pe care le aveți cu reprezentanții primăriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 art 5 ovidiu7 ovidiu7 ART. 5 din legea 10 spune : \" Nu sunt indreptatite la restituire sau la alte masuri reparatorii persoanele care au primit despagubiri potrivit ... (vezi toată discuția)
Teren traversat de drum marius_m@post.ro marius_m@post.ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm speta: In anul 2005 am cumparat un teren, in anul 2007 am cumparat un alt teren si am alipit cele 2 ... (vezi toată discuția)