avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 64 de ani si 9,6 ani cotizati, primesc vreun ajutor?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 64 de ani si 9,6 ani cotizati, primesc vreun ajutor?

Buna ziua!
Am 64 de ani si 9,6 ani cotizati ?
Primesc vreun ajutor de subzistenta,o pensie minima ,etc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mcok , utilizator 00:09, 6 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără să îndepliniți condiția de stagiu minim contributiv de 15 ani nu puteți să vă deschideți drepturile la pensie de limită de vârstă.
Multumesc pentru raspuns ,insa am intrebat altceva!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a rãspuns corect la întrebare.
Nu existã pensie de subzistentã fãrã sã aveti stagiul minim contributiv de 15 ani.

Încercati la Primãrie, poate vã încadrati la ajutorul pentru incluziune socialã.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2025
Dapix, utilizator
Nu mi s-a raspuns corect la intrebare,din moment ce nu a fost inteleasa!
Tu mi-ai raspuns bine si intr-adevar la 65 de ani ma incadrez la a primi ajutorul pentru incluziunea sociala.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. am avut ... Marian Ureche Marian Ureche Am depus dosarul la împlinirea vârstei de 65 ani.. Am avut 14 ani de stagiu contributivi și am mai cumpărat 1an vechime. Iar perioada asimilata stagiului ... (vezi toată discuția)
Cum se pot cumpăra ani nelucrati pt pensie? am lucrat doar 7 ... Gabriel Schlesinger Gabriel Schlesinger Cum se pot cumpăra ani nelucrati pt pensie? Am lucrat doar 7 ani, timp în care am și student seralist Politechnica pe 4 ani. Inteleg ca acum nu am drept ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)