avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament - pensionar 85 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament - pensionar 85 ani

Cumparare apartament - pensionar 85 ani

Se da urmatorul scenariu: Eu, cumparator, doresc sa cumpar un apartament prin credit ipotecar al unui domn de 85 ani, care urmeaza a se muta intr-un nou aparatment (in constructie) in primavara anului viitor (2026).
Acest domn are un fiu, acesta se ocupa de noul apartament, cu care am si discustat (desi vandut prin agentie). Pretul a fost scazut pt intarzierea predarii (convenite Februarie2026).

Dar riscurile mele (dupa cum mi-a spus si notarul meu) sunt: Ca doamnul sa nu mai plece din apartament in Februarie pe diferite motive. In acest caz, cum pot securiza contractul de vanzare/cumparare ca domnul proprietar sa elibereze imobilul/sa fie evacuat in Feb2026?
Notarul a spus neaparat sa vina cu un certif. medico-legal (ceea ce se va intampla), iar fiul acestuia a spus ca va declara orice e nevoie ca sa ne asigure in cazul in care apartamentul nou nu va fi gata de mutare in Februarie (cu siguranta nu).

Orice sfat este bine-venit, noi dorim acest apartament din diferite motive + piata foarte slaba in orasul nostru.
Va multumesc!
Stima!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:10, 2 Octombrie 2025
Buna ziua

Recomandarea este sa adaugati in contractul de vanzare-cumparare penalitati de intarziere pentru vanzator in cazul in care nu il elibereaza la data convenita. Vedeti cat costa chiria pe luna pentru un apartament similar si adaugati cel putin suma asta cu titlu de penalitate.

Insa, daca nu il va elibera fizic, nu il veti putea scoate din casa decat cu ajutorul unui executor judecatoresc.
Buna ziua,
Maxime multumiri pentru reply.
Cu siguranta vom adauga in contract penalitatile mentionated.

Legat de eliberarea fizica, acolo ne punem cea mai mare problema. Fiind un domn foarte in varsta, ne gandim ca poate nici cu un executor nu il vom putea scoate din imobil, iar asta ar putea fi un deal-breaker.
Credeti ca procesul cu ajutorul unui execut are rata de success destul de mare?

Va multumesc.
Varsta nu este un impediment pt a fi executat silit..
De ce musai certificat medico legal?
Dacă omul e fresh si lucid, care e problema?
Da, este posibil să tăraganeze eliberarea, dar dvs in calitate de proprietar, de la momentul semnării contractului de vânzare, aveți la îndemână evacuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare - cumparare GMPa GMPa Sunt in proces sa cumpar un apartament prin intermediul unei Agentii. In apartament mai sunt lucruri ale fostului proprietar. Se pare ca Agentia s-a angajat ... (vezi toată discuția)
Buna seara as dori sa stiu daca, in cazul cumpararii unui apartament, ... danadani danadani Buna seara As dori sa stiu daca, in cazul cumpararii unui apartament, exista un termen de eliberare legala a apartamentului de 30 de zile sau acest termen ... (vezi toată discuția)
Nou proprietar apartament - cum evacuez fostii proprietari? mikymirror mikymirror Buna ziua. Va voi supune atentiei o situatie de care eu nu am mai auzit si cu atat mai putin am intalnit. Pe data de 28.06.2011 am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)