Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot lua 2 ani de zile, neîntrerupți, de concediu formare profesională ...

Pot lua 2 ani de zile, neîntrerupți, de concediu formare profesională pentru un master ? Sunt obligat să aduc dovezi că sunt la master?
Contractul colectiv de muncă nu prevede o anumită perioadă pentru concediu formare profesională. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: IonRU , utilizator 11:13, 9 Octombrie 2025
Concediu platit sau fara plata?
Fără plată. Concediul să fie neîntrerupt în acești 2 ani.
Și la întoarcere să rămân în concediul de odihnă aferent celor 2 ani. E posibil?
Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.

Concediile fara plata pentru formare profesionala se acorda la solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa.

Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatii.
Da. Am citit codul muncii referitor la concediul de formare profesională.
Întrebarea mea se referea strict la perioada de suspendare a cim pentru 2 ani consecutivi neintrerupți.
Daca există o limitare a perioadei din punct de vedere legal, menționez că nu sunt funcționar public să se aplice legea 188/1999, ca număr limitat de zile.
Nu stiu sa existe o astfel de limitare ..verificati in Reg. Intern/ccm aplicabil.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Am dreptul la liber platit pentru studii ? AlinOltean AlinOltean Buna ziua, spuneti-mi va rog daca pot avea liber platit de la angajator, pentru o perioada de timp pentru studii.Mentionez ca sunt angajat cu norma intreaga si ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru licenta platit sau nu? elena-ramona elena-ramona Buna ziua, Pot beneficia de concediu pentru sustinerea licentei platit de catre angajator sau nu.Mentionez ca lucrez ca si contabila si voi sustine examenul ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata maria.elisabeta24 maria.elisabeta24 daca lucrez si am contract pe perioada determinata,pot beneficia de concediu fara plata?daca da,cate luni? va rog sa-mi raspunde-ti si mie,multumesc.:) (vezi toată discuția)