avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, am născut pe 17 iunie si as dori sa știu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, am născut pe 17 iunie si as dori sa știu dacă ...

Bună ziua, am născut pe 17 iunie si as dori sa știu dacă voi primi alocatie de atunci sau doar din 1 septembrie de când am suspendat contractul de muncă. Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: popescu camelia , utilizator 13:38, 3 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
Adică eu dacă am depus dosarul în luna a 8 a doar de atunci voi lua alocația deci nu retroactiv.Am înțeles bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata mea a născut in 04.06. anul curent, ginerele a depus cererea de alocație ... BarbuViorica BarbuViorica Buna ziua am și eu o întrebare, fata mea a născut in 04.06.anul curent, ginerele a depus cererea de alocație tot in luna iunie. A primit in 08.08.anul ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)
Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)