avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul daca la-o CF sant 2 persoana una ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul daca la-o CF sant 2 persoana una decedate.Partea celelalte ...

In cazul daca la-o CF sant 2 persoana una decedate.Partea celelalte cine traieste si este inscris la CF trebuie sa scoate act de stare civila care dovedesc relatia de rudenie ?/??..Foarte frumos multumesc daca primesc un raspuns.
Dreptul - partea de proprietate a persoanei decedate trece la moștenitorii săi legali sau testamentari, prin procedura succesorală notarială sau judecătorească. Dacă nu se face succesiunea, dreptul decedatului rămâne înscris în CF, iar coproprietarul supraviețuitor nu poate dispune singur de întreg imobilul.
Aveți acte de stare civilă, sunt certificatele de naștere, de deces, de căsătorie. Cu ele dovediți rudenia ca să dezbateți moștenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinti decedati (1991 si 2013) andreivan andreivan Buna seara,as vrea sa va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie care sunt actele necesare pt a face succesiunea dupa parinti pt 2 frati care sunt taxele si ce ... (vezi toată discuția)