avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In anul 2021, dupa moartea tatei, am renuntat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In anul 2021, dupa moartea tatei, am renuntat la mostenire. Dupa ...

In anul 2021 ,dupa moartea tatei,am renuntat la mostenire.Dupa moartea mamei,urmeaza sa fac impartirea mostenirii cu verisorii mei.Ar trebui sa- mi daca mama testament pentru a nu avea vreo surpriza?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:01, 5 Octombrie 2025
În situația descrisă, dacă ați renunțat la moștenirea tatălui, atunci succesiunea tatălui nu vă mai privește, însă moștenirea mamei se va împărți între dumneavoastră și ceilalți moștenitori legali. Este recomandat să verificați existenta unui testament al mamei înainte de a demara procedura de împărțire, deoarece acesta poate modifica ordinea și proporția moștenitorilor chiar daca dvs sunteti rezervatar. Dar oare ce cauta verisorii la mostenirea mamei dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune galileo43 galileo43 Recent a decedat un verisor , care nu are copii,nu a fost casatorit,nu are frati,deci fara testament ar fi mostenitori verisorii,care nu sant putini,deja au ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)